FURT DE INFORMAȚII – Un consultant NSA a fost arestat de FBI

0
104

FURT DE INFORMAȚII  Un consultant al Serviciului Naţional de Securitate (NSA) a fost arestat și pus sub acuzare pentru furtul unor informaţii guvernamentale clasificate. Bărbatul lucra drept contractor guvernamental pentru Booz Allen Hamilton, aceeaşi firmă de consultanţă care l-a angajat pe avertizorul de integritate Edward Snowden, relatează BBC News.

Procurorul cazului a precizat că anchetatorii americani au găsit în posesia lui Harold Thomas Martin şase documente cu informaţii guvernamentale sensibile, care au fost procurate în urmă cu doi ani de către NSA.

„Aceste şase documente au fost procurate prin intermediul unor surse guvernamentale, metode şi acţiuni care sunt critice pentru o varietate largă de probleme ce ţin de securitatea naţională”, se arată în plângerea înregistrată de o instanţă.

Harold Thomas Martin, în vârstă de 51 de ani, este un contractor guvernamental originar din Maryland. De asemenea, acesta avea acces naţional la documente guvernamentale top secret.

Se pare că acest contractor guvernamental a fost arestat de autorităţile americane la finele lunii august, iar agenţii federali i-au percheziţionat locuinţa, garajul şi autoturismul.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.