FRONTIERĂ – Poliţiştii au depistat un urmărit internaţional şi au confiscat peste 40 kg de tutun şi peste 9.600 pachete cu ţigări de contrabandă (FOTO)

0
262

FRONTIERĂ În 2 decembrie, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Sighetu Marmaţiei s-a prezentat pentru a ieşi din țară Gabriel O., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Bacău.

FRONTIERĂ Cu ocazia efectuării formalităților specifice, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Grecia pentru săvârşirea unei infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.

Drept urmare, bărbatul a fost predat de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul  IPJ Maramureş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat și confiscat la frontiera verde şi în punctele de trecere a frontierei, peste 9.600 pachete cu ţigări şi 42 kg de tutun, în valoare de 100.800 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Sâmbătă, 3 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Daniel S., în vârstă de 28 ani, din județul Satu Mare.  Acesta conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Satu Mare.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. A fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal,  în tavanul, scaunele şi în podeaua autoturismului, modificată special cu acces prin bara din spate, cantitatea de 2.121 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 9.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Autoturismul Opel, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autorităţile vamale.

Tot ieri, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, numitul Constantin A., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în  portbagajul masinii, cantitatea de 42 kg tutun, în valoare de 9.000 lei.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Şi polițiștii de frontieră de la Sectorul P.F. Brodina, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în data de 2 decembrie, în apropierea frontierei de stat, cinci colete care conțineau țigări.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.480 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.300 lei.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmației

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.