FRONTIERĂ – Focuri de armă şi doi ucraineni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

0
177

FRONTIERĂ  Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, peste 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În dimineața zilei de miercuri, 31 mai, la nivelul ITPF Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

După ce persoanele în cauză au ajuns pe malul românesc, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce, însă nici de această dată nu s-au oprit, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

contrabanda 31 mai (4)

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, Petro P., în vârstă de 23 ani, care era îmbrăcat în costum de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete care conțin țigări

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 55.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat iar la final vor fu luate toate măsurile legale ce se impun.

În cadrul aceleiași acțiuni, în jurul orei 8.00, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat un autoturism care se deplasa în mare viteză de la frontiera de stat către localitatea de frontieră Sarasău, jud. Maramureș.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la oprirea în trafic a autoturismului, constatându-se că acesta este condus de un cetățean ucrainean, pe nume Yurii B., în vârstă de 48 ani.

contrabanda 31 mai (2)

Din primele verificări, în interiorul autoturismului au fost observate mai multe baxuri cu țigări, fapt pentru care bărbatul împreună cu autoturismul a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 40.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Citroen Xsara, cu număr de înmatriculare specific Franței, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Informaţii furnizate de ITPF Sighet

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.