AcasăEvenimentFraudă la Cultură. Patru oameni de afaceri maramureșeni au fost reținuți pentru...

Fraudă la Cultură. Patru oameni de afaceri maramureșeni au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei sunt prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă. Printre ei, fratele senatorului PDL, Gheorghe Mihai Bârlea

spot_img

DISTRIBUIȚI

Patru oameni de afaceri din Maramureș au fost reținuți de către polițiștii bucureșeteni în urma perchezițiilor care s-au desfășurat simultan ieri la sediile și domiciliile celor vizați în acest caz. Alături de cei patru maramureșeni au mai fost reținute pentru 24 de ore alte patru persoane din București. Cei opt sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată, instigare la abuz în serviciu și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni de concurență neloială.
În cursul zilei de joi, cei opt vor fi prezentați la Judecătoria Sectorului 4 București cu propunere de arestare preventivă. Oamenii de afaceri  maramureșeni implicați în acest caz, învinuiți pentru adjudecarea frauduloasă de contracte de achiziții publice în valoare de circa 10 milioane lei, sunt: Vasile Bârlea, administrator SC Axa Reconst SRL Sighetu Marmației, fratele senatorului PDL Gheorghe Mihai Bârlea, membru în comisia de cultură a Senatului, Gheorghe Tivadar, co-administrator la aceeași firmă, Vasile Pop, administrator al SC Taina Lemnului SRL Desești și Cornel Cușner, administrator SC Rustic SRL Baia Mare.

Poliţiştii au făcut 14 percheziţii în Bucureşti şi Maramureş, la persoane suspectate că ar fi obţinuit ilegal contracte de achiziţii publice de peste 2,2 milioane de euro, iar în dosar ar fi vizaţi şi angajaţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului suspectaţi de abuz în serviciu.

În acest caz sunt cercetate nouă persoane, unele dintre acestea pentru că ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 2,2 milioane de euro, fără a fi respectate prevederile legale, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Contractele au fost obţinute cu sprijinul unor funcţionari care lucrează într-o instituţie publică, în perioada ianuarie – septembrie 2012, a precizat Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, printre suspecţi ar fi şi angajaţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului, care ofereau achiziţii publice pentru restaurări şi construcţii.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA