FOTO: O tona si jumatate tutun, trei utilaje, echipamente de confectionat tigari si o arma gasite in urma unor perchezitii

0
325

Peste o tonă şi jumătate de tutun, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete, bani şi o armă de vânătoare, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării, în urma mai multor percheziţii efectuate ieri, 20 iunie, în judeţul Satu Mare.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Satu Mare  –  Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetulde pe lângă Judecătoria Carei, au efectuat, la data de 20 iunie a.c., nouă percheziţii în municipiul Carei, judeţul Satu Mare, la membrii unei reţele infracţionale cu preocupări ilicite pe linia producerii de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală competentă, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Totodată, poliţiştii au pus în executare 30 de mandate de aducere.

La acţiune au participat şi poliţişti criminaliști, dela Serviciulpentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Municipiului Carei şi ai B.C.C.O. Oradea, precum și inspectori vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 1.523 kgde tutun, prejudiciul estimat de inspectorii din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare fiind de aproximativ 550.000 de lei.

De asemenea, a mai fost ridicată o armă de vânătoare, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete,19 telefoane mobile,un laptop, două cântare electronice şi 7.080 de lei. Toate bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Până în prezent, două persoane au fost reținute. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul S.R.I.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.