FOSTUL MINISTRU AL MUNCII – „Statul nu poate obliga patronii să mărească salariile”

0
204

FOSTUL MINISTRU AL MUNCII, Dragoș Pîslaru, menționează că nicăieri în lume statul nu îl poate obliga pe patron să mărească salariul angajatului. Pîslaru spune că doar în România se forțează o asemenea situație prin trecerea contribuțiilor sociale în sarcina angajatului, potrivit Digi 24.

Loading...

Reporter:„E posibil ca statul să oblige angajatorul din privat să îi mărească angajatului brutul, pentru a nu pierde bani?

Dragoș Pîslaru: „Din perspectiva mea, acest lucru este de neîntâlnit. Nu poţi, ca stat, să reglementezi salariile pe care un sector privat le oferă. Asta cu salariul minim are o justificare în spate. Problema pe care noi am avut-o e că salariul minim la noi se stabilea ridicând degetul, văzând cum bate vântul. Când nu mai ai bani trebuie să iei de undeva, te împrumuţi de la un prieten. În cazul ţării, îţi creşti datoria publică. Datoria publică, dacă va creşte peste 40 la sută, devine uşor-uşor nesustenabilă de generaţiile următoare, a declarat fostul oficial în cadrul unei emisiuni”.

Sursă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.