FOST ȘEF SRI – E România pregătită să primească 500.000 de musulmani?

0
208

Sorin Cozma, fost şef în Serviciul Român de Informaţii (SRI), a declarat că nu se poate spune că România nu este afectată de terorism, dar că nu se poate vorbi despre un fenomen al radicalizării cetăţenilor români, deşi trendul este în creştere.

Afirmaţiile au fost făcute de generalul în rezervă Sorin Gabriel Cozma, fost şef al Direcţiei Generale Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, conform reprezentanţilor evenimentului, relatează Mediafax.

„Nu putem spune că România nu este afectată de terorism. Mor cetăţeni români în atentate, arestăm suspecţi de terorism în România, nu ne putem plasă într-o poziţie de neutralitate. (…) Nu putem vorbi în România de un fenomen al radicalizării cetăţenilor români. Dar există acest proces şi e pe un trend de creştere. Nu alarmant, dar de luat în seamă. (…) Romania e una dintre foarte puţinele ţări europene care nu are cetăţeni înregimentaţi în teatrele jihadiste din Siria şi Irak alături de DAESH. E bine!”, a spus Cozma, potrivit paginii de Facebook a festivalului.

Fostul şef din SRI a adăugat că există o cooperare foarte bună între autorităţile statului în lupta anti-terorism.

Loading...

Continuarea, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.