FOC – Peste 125 de hectare de vegetație uscată incendiate în ultimele 24 de ore

0
149

FOC. Pompierii din cadrul ISU Buzău au intervenit în ultimele 24 de ore la șapte incendii de vegetație uscată care au totalizat o suprafață de peste 125 de hectare.

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetație uscată pe zi.

„În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de miriște, vegetație uscată și mărăciniș, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere”, a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, „la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acționat vreme de patru ore și membrii Comitetului de Urgență din localitate, precum și proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă”.

Alte incendii de vegetație uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafață de patru hectare, alte două pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurtești, comuna Vadu Pașii și în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spații deschise, cu o singură excepție, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.

Sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.