FLORI ȘI DARURI SPIRITUALE – Binecuvântare pentru naționala de handbal

0
640

Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, s-a întâlnit ieri, 21 martie, cu echipa naţională de handbal feminin a României, la Aarhus, Danemarca. În cadrul întâlnirii, Preasfinţia Sa le-a felicitat pe sportivele românce, care au participat la turneul preolimpic, unde au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Echipa națională de handbal feminin a României a participat zilele acestea la turneul preolimpic desfășurat la Aarhus, în Danemarca, unde a reușit calificarea ca lider al grupei, punctând cea de-a patra participare la un turneu olimpic, după o absență de opt ani. Reușita sportivelor din România i-a emoționat pe românii din țară, dar și din străinătate, ­determinând manifestări de ­bucurie și în rândul românilor care locuiesc în Danemarca.

La acest moment special pentru membrii echipei, dar și pentru întreg sportul românesc, Preasfințitul Părinte Macarie, aflat într-o vizită pastorală la mănăstirea românească din Ikast, în apropiere de orașul danez Aarhus, s-a întâlnit cu sportivele românce, înainte de plecarea acestora spre casă, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

După ce le-a felicitat, acestea au primit un buchet de flori și câteva daruri duhovnicești, care să le amintească de faptul că lupta vieții spirituale a omului este cel mai bine surprinsă în osteneala, antrenamentele și competiția din viața sportivă, după cum spune și Sfântul Apostol Pavel în prima sa epistolă către Corinteni (I Cor. 9, 24-27).

De asemenea, Episcopul românilor din țările scandinave le-a binecuvântat pe membrele echipei de handbal și a transmis un gând de prețuire și familiilor lor, rugând pe Dumnezeu ca bucuria pe care o trăiesc acum să le întărească voința în munca pentru re­ușitele viitoare.

Preasfinţia Sa a așezat la inima sportivelor bucuria tuturor românilor care locuiesc în Scandinavia, mândri de această reușită a handbalistelor noastre.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.