FLAGRANT ÎN MARAMUREȘ / ACTUALIZARE – Hoți de lemne prinși de polițiști după o urmărire prin pădure. Vezi ce spune IPJ Maramureş

0
522

FLAGRANT ÎN MARAMUREȘ  Dupa ce in ultimele zile politistii au mediatizat doua dosare in care angajati ai Ocoalelor Silvice, dar si alte persoane, au fost jefuit padurile judetului fara mila, iata ca din zona Viseu de Sus, ne parvin informatii despre un caz in care angajatii unui Ocol Silvic chiar isi fac datoria.

Astfel, in cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2017, angajati ai Ocolului Silvic Composesoral Viseu coordonati de seful Ocolului și șef paza a paduriilor, impreuna cu politistii din Viseu de Sus, au depistat in padurile din zona Novat ce apartin ocolului amintit, mai multe persoane care taiau si furau lemn cu ajutorul unui TAF, potrivit Vasile Dale.

La vederea acestora mai multe persoane au rupt-o la fuga prin padure. Au lasat in urma TAF-ul cu care scoteau lemnul ce l-au taiat ilegal. Din informatiile noastre, cu toate ca respectivii au reusit sa fuga, ei sunt cunoscuti in evidentele politiei cu astfel infractiuni. Acestia au fost prinsi ulterior.

In urma inventarierii s-a constat ca au fost taiati ilegal aproximativ 6 mc de masa lemnoasa. Totodata, TAF-ul a fost confiscat.

Iata ca in desi in zona respectiva situația îi destul de grea în zona Vișeu-Borsa se pare ca angajatii Ocolului Silvic Composesoral Vișeu reușesc să stăpânească situația tăieriilor ilegale de material lemnos. Asta in conditiile in care sunt amenintati fara incetare de jefuitorii padurilor.

Principalul suspect identificat de politisti este un tanar in varsta de 23 ani din Viseu de Sus. Acesta este cercetat pentru taiere ilegala si furt de arbori.

ACTUALIZARE

„La finalul săptămânii trecute, poliţiştii din Vişeu de Sus împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Composesoral Vişeu şi jandarmi au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În locul numit „Grebenul”, din zona Valea Vaser, poliţiştii au identificat un tânăr de 23 de ani din Vişeu de Sus care a tăiat fără drept mai mulţi arbori verzi şi nemarcaţi.

Pe strada Râului, pe malul Râului Vaser, a fost găsit abandonat material lemnos, de esenţă fag.

Întreaga cantitate, respectiv 13.7 mc, în valoare de peste 3.500 de lei, a fost ridicată şi predată în custodie Ocolului Silvic Composesoral Vişeu.

De asemenea, un tractor articulat forestier, folosit la transportarea lemnului a fost indisponibilizat.

Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru infracţiunile constatate şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Maramureş.

Sursă info și foto: Vasile Dale

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.