FINANȚARE EUROPEANĂ DE 70 DE MILIOANE DE EURO PENTRU BAIA MARE – Un proiect revoluționar de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și a transportului în comun va fi demarat în acest an

2
2159

FINANȚARE EUROPEANĂ   Pentru a deveni un oraș cu valențe europene din punct de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale, dar și a transportului în comun municipiul Baia Mare are nevoie de o interventie majoră, revoluționară, consideră primarul Cătălin Cherecheș.

În acest sens, în baza studiilor efectuate de specialiști, a fost depusă spre finanțare, prin Programul Operațional Regional, modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu, dar și construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație.

Este vorba în primul rând despre strada Gării care se va prelungi până la intersecția cu Bulevardul Unirii, respectiv strada Dragoș Vodă, care va deveni bulevard și se va intersecta în zona vechii “Pirite” cu viitorul Bulevard de Vest. Acest nou bulevard, de Vest, va traversa o parte a Municipiului Baia Mare, va face între Bulevardul București și Bulevardul Independenței, cu un pod peste râul Săsar în zona Dacia Service, o pasarelă de trecere peste calea ferată, urmând ca intersecția cu Bulevardul București să se realizeze în zona Dedeman- Selgros -Value Center. Aceste intervenții vor avea loc în perioada 2020- 2023, urmând ca în perioada 2023 – 2027 să intervenim pe restul arterelor importante de circulație din muncipiu. Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun, pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran – într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi”, arată primarul Cătălin Cherecheș.

Lucrări de amploare cu deranj minimal

Foarte important este că parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane, unde să putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective. Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie și Târgu Lăpuș, iar atașat acestora vom construi pe sistemul “park and ride ” parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului care vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public în comun pe raza muncipiului Baia Mare. Va fi o etapă revoluționară, dar complicată pentru muncipiul Baia Mare, o etapă în care va fi foarte important modul în care organizăm șantierele și temporizăm investițiile pentru ca scopul să fie atins cât mai rapid și cu cât mai puține efecte deranjante pentru cetățeni. Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro”, spune Cătălin Cherecheș.

Lucrările vor fi desfășurate pe o suprafață totală de peste 300.000 de metri pătrați. Vor fi modernizați peste 200.000 metri pătrați de carosabil, aproximativ 50.000 de metri pătrați de trotuare și vor fi create benzi pentru bicicliști care însumează o suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați.

ActualMM

Sursă info: https://www.facebook.com/catalin.chereches

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. A început campania electorală la locale! Normal,trebuie făcute drumuri de acces către nenumăratele parcuri industriale făcute de primarul chereches! Da și legatura către noul aqua park deschis in oraș trebuie făcut,deoarece sosesc cu miile turiștii din țara sifon tarile vecine !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.