Festivalul Recreativ, editia a II-a. Debut cu expozitia „1417s” (VIDEO)

0
62

Ediţia a 2-a a Festivalului Recreativ a debutat cu o inedită expoziţie de fotografie. Intitulată ” 1417 s” şi având tematica: Timpul, expoziţia prezintă imagini surprinzătoare din drumeţiile lui Dan Mihai Mustea. De această dată cele care se îmbină pe simeze sunt apa şi uscatu.

Dan Mihai Mustea va fi şi anul viitor alături de Bstionul Măcelsarilor şi Asociaţia Recreativ. Festivalul Recreativ este deschis la Bastionul Măcelarilor pana în 4 august.
Surprize ii asteapta si pe cei care sunt in cautare de obiecte si accesorii inedite, lucrate manual, unele dintre ele avand la baza materiale refolosibile. Pentru mai multa culoare, organizatorii pregatesc cateva instalatii. In Piata Pacii va fi montat paravanul de esarfe obtinute in urma campaniei “Doneaza o esarfa pentru ReCreativ”, decoratiunile realizate cu materiale refolosite luminate de lampioane incarcate cu energie solara si jucarii din obiecte refolosibile. Evenimentul, organizat pentru prima data, isi propune sa fie un liant intre mesterii populari cu experienta si tinerii designeri, dar si o modalitate prin care maramuresenii pot sa isi petreaca altfel timpul liber. „Propunem o legatura intre artizani si implicit traditia maramureseana si modele maramuresene cu noua generatie de artisti, designeri.
Activitățile propuse anul acesta se plasează la granița dintre artă și meșteșug, prin expoziții, permacultură urbană, ateliere de pictat ceainice, confecționat hârtie manuală sau cioplit în lemn, lecturi de povești cu tema meșteșugului pentru copii,  locuri de înviorat unde pot fi răsfoite reviste de povestiri, de arhitectură, de cultură, photo booth unde participanții pot să se fotografieze în voie.
Festival ReCreativ prin evenimentele sale teoretice și practice este deschis pentru toți participanții care tind să aibă un interes comun în domeniul inovației într-un spațiu generos creat de posibilitățile de exprimare ale secolui XXI.
Festivalul este un apel pentru nou, prezentând modele inspirate de bună practică și având în vedere dezvoltarea unei viziuni artistice creative viabile prin artă și știință și promovând debutul artistic sub diferite forme, încadrarea acestuia în viitorul nostru, compus în așa fel încât să devină realitate.

Program Festival ReCreativ:  Sâmbătă, 3 august 2013
11.00 Deschidere Expoziție – Semne ilustrate – Carmen Mărginaș
12.00-14.00 Atelier: Pictură pe piatră (de la 5 ani)
14.00-14.30 Colțul cu povești
14.30-16.30 Atelier de sculptat în lemn (de la 14 ani)
16.30-18.30 Atelier de pictat pe ceainice (de la 14 ani)
18.30-20.30 Atelier de cascat ochii

Duminică, 4 august 2013
12.00-14.00 Atelier de creat libelule (de la 7 ani)
14.00-14.30 Colțul cu povești
14.30-16.30 Atelier de pictat pe lut (de la 5 ani)
16.30-17.00 Colțul cu povești
17.00-19.00 Atelier de realizat hârtie manuală (de la 14 ani)
Vârsta recomandată  pentru participanți la ateliere este indicată mai sus. Atelierele se vor desfășura la Bastionul Măcelarilor, Piața Izvoarelor, Nr. 1, Baia Mare. Taxa sugerată de participare este 10 lei/atelier.
Raluca Ocean, responsabil comunicare şi proiecte

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.