FESTIVALUL CASTANELOR – Târgul Meșterilor Populari, ediția a XXIII-a (VIDEO)

1
1185

Baimarenii sunt asteptati la Targul Mesterilor Populari si de Produse Traditionale in Centrul Vechi al orasului, unde vor putea admira si achizitiona produse naturale, produse de uz casnic si nu numai, direct de la producator. Editia a XXIII-a a Targului Mesterilor Populari si de Produse Traditionale este mai bogata fata de editiile precedente. Anul acesta s-au adunat in Centrul Istoric al orasului 94 de expozanti din Maramures si Cluj. Acestia au expus costume populare, palarii, ii, sculpturi si multe alte produse.

„Am venit de la Cluj-Napoca. Am adus lucru manual, port popular, crosetaturi, cusaturi, tricotaje manuale. Au succes mai ales ca acum le vine sezonul, iar iile sunt inca vreo luna-doua. La Cluj, la noi la catedrala s-a reluat obiceiul vechi de a merge in ziua de Rusalii si cat mai des la sfanta biserica in tinuta de costum popular. E impropriu spus scumpe. La valoarea lucrului, cine nu lucreaza lucru manual nu stie sa aprecieze. Nu sunt platite niciodata pentru ca lucrul manual niciodata nu e platit”, a declarat Silvia Iosif, mester din judetul Cluj.

„Lemne de pe marginea Somesului cu imaginatia pe care o am i-am dat fata la lemn, a doua viata. Cele mai speciale piese pe care le-am sculptat ar fi steagul dacilor, vulturul si o personalitate simpla. Sculptura e un hobby pentru mine”, a explicat Ioan Sabo, mester popular din Miresu Mare.

Un costum popular porneste de la 250 de lei si poate ajunge pana la 700 de lei, iar pretul de inceput al obiectelor de uz casnic este de 5 lei si poate ajunge pana la 70 de lei.

„In acest an suntem prezenti cu un numar de 87 de standuri in care avem 94 de expozanti. Avem producatori agricoli din judetul Maramures si din judetul Cluj. Suntem prezenti cu produse traditionale, cu legume si fructe de sezon, avem si must, struguri.E un targ mai bogat. In acest an, fata de anul trecut am avut 55 de standuri, acum avem 87 si 94 de expozanti. E destul de greu sa gasesti mesteri populari, dar totusi se gasesc unul pe celalalt. Se anunta unul pe altul si ii invitam. Cu drag ii primim sa vina cu noi la cate un targ. Lumea se intoarce la traditii si cauta traditia”, a declarat Agneta Stauder, presedinte Asociatia Produs de Maramures. Baimarenii pot sa viziteze targul pana in 27 septembrie. (Carmen Bizău)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Iata ca am citit un text prea interesant scris intr-o maniera dificil de aflat in netul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, atunci fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.