FESTIVAL – Muzică tradiţională în Cimitirul Vesel

0
86

Festivalul demarat la Săpânţa de către Peter Hurley, prin Asociaţia Interculturală de Tradiţii continuă şi în acest an. Ediţia din 2013 va purta numele unui erou local „Stan Ioan Pătraş” – creatorul Cimitirului vesel de la Săpânţa.

Festivalul se va desfăşura în perioada 15-17 august, sub auspiciile Primăriei din Săpânţa, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism.

Roots Revival România: Un concept propus de Mehdi Aminian şi Asociaţia Interculturală de Tradiţii prin care un grup de tineri muzicieni din diferite ţări consideră că muzica tradiţională românească este „cool”. Şapte muzicieni din şapte ţări vor călători timp de şapte zile prin Maramureş, învăţând de la ţărani despre tradiţiile şi ritualurile locului. Rezultatul acestei călătorii va fi un concert de muzică tradiţională, prin care se încearcă demonstrarea faptului că toate culturile au rădăcini comune. Întreaga călătorie este filmată în cadrul unui parteneriat de coproducţie cu TVR2. Concertul va avea loc în data de 16 august la Săpânţa şi va fi reluat pe 19 august, ora 20 pentru publicul bucureştean, la Sala Radio – Studioul Mihail Jora, în parteneriat cu TVR 2 şi Radio România.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.