FENOMENE METEO EXTREME – Caniculă în majoritatea zonelor ţării, dar şi furtuni

0
160
foto http://www.evenimenteoradea.ro

FENOMENE METEO EXTREME Meteorologii anunţă că valul de căldură persistă şi duminică în majoritatea zonelor ţării, înregistrându-se frecvent 36 de grade Celsius.

15 judeţe şi Capitala sunt sub cod galben de caniculă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în zonele de deal şi de munte, scrie News.

 

Valul de căldură extremă care a început de sâmbătă va persista în toată ţara, duminică şi luni, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest.

Sâmbătă noaptea, mai multe furtuni s-au produs în judeţele aflate sub avertizarea meteorologilor, fiind doborâţi stâlpi de telefonie, de curent sau copaci.

În judeţul Sibiu, de exemplu, un copac a căzut peste drumul judeţean 106, între localităţile Cornăţel şi Daia, blocând complet traficul. Pompierii şi poliţiştii au intervenit pentru eliberarea carosabilului.

Tot în Sibiu, patru stâlpi de telefonie au căzut pe drumul judeţean care face legătura între localităţile Slimnic şi Mândra.

În judeţul Cluj, o viitură care a antrenat pământ şi crengi a blocat complet traficul pe drumul naţional 75 între Turda şi Câmpeni, în zona Buru.

Pe toată durata zilei de duminică, dar şi luni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului.

În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, anunţă meteorologii.

Sunt vizate judeţele Bihor, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi municipiul Bucureşti.

Potrivit acestora, în zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Info

Foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.