Femei de succes într-o lume a bărbaţilor: Ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare

1
986

Maramureşul are şi el, fără doar şi poate, femeile lui de succes. Fie că activează  în viaţa politică, fie în alte domenii de activitate, aceste femei au reuşit să se impună în ceea ce se vrea a fi în general o lume a bărbaţilor, una în care o femeie trebuie să facă faţă multor idei preconcepute….

Un astfel de exemplu este şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, ec. Sorina Pintea, care dă ce are mai bun din postura de şef al celei mai mari unităţi sanitare cu paturi din Maramureş. Un lucru deloc uşor de realizat.

Înainte să  ajuncă la Judeţean, ec. Sorina Pintea a condus cu succes destinele Spitalului TBC Baia Mare, în mandatul său fiind realizată acreditarea în treaptă superioară a acestei unităţi spitaliceşti, printre altele.

„Nu aş putea să spun că este neapărat o poveste de succes. Este o poveste de muncă. Care a început ăn momentul în care am terminat facultatea. Pentru a avea succes în orice domeniu trebuie să ai capacitatea să înveţi şi să munceşti. Eu am învăţat foarte mult şi am muncit foarte mult. În afara aparenţelor care se văd, sunt chiar un om care munceşte şi care învaţă în continuare foarte mult.

Este o chestiune de decizie pe care  o ia fiecare la un moment dat, cum spunea Napoleon la un moment dat şi anume că în rucsacul fiecărui soldat se află un baston de mareşal. Fiecare poate să  accedează acolo unde îşi doreşte atâta vreme cât munceşte şi învaţă.  Sau învaţă şi munceşte.

Să conduci cel mai mare spital din Maramureş este frumos, dar şi greu în acelaşi timp. Este greu pentru să sunt o mulţime de responsabilităţi de care trebuie să ţii cont în munca de zi cu zi şi nu trebuie să uiţi niciodată că munceşti cu oameni. Oamenii vin cu multă speranţă  în această unitate sanitară. Sau ar trebui să vină cu multă speranţă. Şi eu cred că se poate face treabă bună.

În general  avem o lume a bărbaţilor, misoginisul în România fiind un lucru bine  ştiut. Este frumos să conduci într-o lume a bărbaţilor, edar este şi greu. Trebuie să le oferi respect, atâta tot şi să vadă că tu îţi faci treaba”, a declarat, pentru actualmm.ro, ec. Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Este f.adevarat ce se scrie in articol.Felicitari pentru Sorina Pintea.A muncit,munceste mult.Sa mearga inainte si sa nu tina cont de rautatile oamenilor pe care de cele mai multe ori le primesti de la cine nici nu te astepti.
    Multa sanatate ii doresc si succes pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.