FABRICA ILEGAL ȚIGĂRI – Subofițer din Buzău, reținut de către polițiști

0
311

FABRICA ILEGAL ȚIGĂRI  Un subofiţer de la o unitate militară din Buzău şi un complice al acestuia au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru producerea şi comercializarea de ţigări, după ce poliţiştii au găsit la locuinţele lor peste 190 de kilograme de tutun, utilaje de produs ţigările şi peste 6.000 de ţigări confecţionate artizanal, relatează News.ro.

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada mai – septembrie 2017 o grupare formată din 12 persoane ar fi procurat tutun şi ar fi produs ţigări pe care le-ar fi valorificat în judeţul Buzău, cauzând statului un prejudiciu estimat la 1.000.000 de lei. Astfel, peste 600 de kilograme de tutun ar fi fost valorificate şi oferite spre vânzare în judeţul Buzău, potrivit Digi24.ro.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat 190 de kilograme de tutun (frunze şi tutun mărunţit), utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96.000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal, potrivit Poliţiei Judeţene Buzău.

Poliţiştii au pus în aplicare zece mandate de aducere, iar doi bărbaţi din Buzău, în vârstă de 45 şi 47 de ani, a fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând în cazul lor măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile pentru „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste 1 kg tutun de fumat, 10 000 de fire de ţigarete”. Conform unor surse judiciare, unul dintre bărbaţii reţinuţi este subofiţer la o unitate militară din Buzău.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.