Acasăoameni noiEXPOZIȚIE - Tortul și Pâinea Anului 2016 - gustul, originalitatea și specificul...

EXPOZIȚIE – Tortul și Pâinea Anului 2016 – gustul, originalitatea și specificul românesc

spot_img

DISTRIBUIȚI

Numeroși brutari și cofetari din toată țara vor intra în cursa pentru premierea celei mai bune pâini și a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziției GastroPan. Dincolo de trofeele și premiile oferite de organizatori și sponsori, câștigătorii vor beneficia de o promovare mediatică intensă.

În plus, rețeta Tortului Anului va putea fi preluată de mai mulți producători din țară, produsul ajungând astfel la cât mai mulți consumatori. Concursurile GastroPan se vor desfășura în cadrul celei mai mari expoziții dedicate sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa, ce se va desfășura în perioada 7-9 aprilie 2016 la Centrul Expo President din Târgu Mureș. Dintre cele 8 categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2016 sunt cele mai importante, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg.
Cel mai gustos tort inspirat din tradițiile culinare românești va fi Tortul Anului 2016

Competiția pentru desemnarea celui mai bun tort din 2016 îi provoacă pe concurenți să dezvolte un tort inovator, ce nu se găsește în comerț, cu o denumire originală, inspirat din tradițiile culinare românești, reinventând rețete consacrate și adaptându-le la noile tendințe alimentare. Tematica acestei categorii de concurs este Reinventarea tradiției. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziția cremelor, disponibilitatea și proveniența ingredientelor folosite — locale/indigene, caracterul sănătos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative și interiorul tortului și, nu în ultimul rând originalitatea rețetei. Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2016 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie interesat, cu condiția de a respecta rețeta originală și de a promova produsul sub denumirea de ‘Tortul Anului 2016 — GastroPan’.

Pe de altă parte, categoria Creație Artistică aduce ca noutate o tematică bogată și interesantă — Carnavalul, capabilă să exploreze fantezia și creativitatea concurenților. Tematica impusă este foarte generoasă iar creațiile prezentate trebuie să fie viu colorate și să exprime veselie și dinamism.
Pâinea Anului 2016: șanse egale pentru brutăriile artizanale și industriale

Una din noutățile acestei ediții GastroPan este crearea a două subcategorii la competiția pentru titlul ‘Pâinea Anului 2016’, în funcție de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) și cantitățile produse. Se urmărește astfel pe de o parte valorificarea talentelor micilor producători, dar și aprecierea investițiilor în cercetare și dezvoltare ale producătorilor industriali.

În cursa pentru premiul ‘Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România’ se pot înscrie concurenți reprezentând fabrici industriale care produc pâinea respectiv într-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi. Pe de altă parte, concurenții care se întrec pentru trofeul ‘Pâinea Anului 2016 realizată artizanal în România’ pot fi mici producători care obțin zilnic, în proces artizanal, cel mult 100 kg din pâinea prezentată în concurs. Juriul va decide ținând cont de factori precum proprietățile organoleptice (formă aspect, structura miezului și a cojii, aromă) sau caracterul inovator. Câștigătorii vor beneficia de promovare mediatică în toată țara, astfel brutăriile care dețin trofeele câștigând notorietate, iar consumatorii dobândind acces la noi sortimente de pâine.


Dincolo de cele mai gustoase torturi și cea mai inovatoare pâine, la Concursurile GastroPan vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reușite platouri reci, cele mai impresionante sculpturi culinare și cele mai bune piese artistice obținute din aluat de panificație.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA