EXERCIŢIU DE ALARMARE – IGSU testează sirenele de alarmare publică în toate județele țării

1
406

EXERCIŢIU DE ALARMARE IGSU verifică sirenele de alarmare publică, miercuri, în toate județele țării, între orele 10.00 şi 11.00.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Loading...

La nivel național au loc exerciții destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Astfel, începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00–11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele, informează IGSU, prin intermediul unui comunicat de presă.

În această lună, simulările vor începe miercuri, 6 septembrie, și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor județene pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

În data de 6 august 2017, IGSU a desfășurat, la nivel național, exercițiul de transmitere a mesajelor de înștiințare și verificare a sistemului de alarmare publică.

 

Continuarea AICI

1 COMENTARIU

  1. 09.06.2017 – ora :10 . Sa auzit sirenele de alarmare pe strada luminisului, ba chiar ele m-au trezit din somn ! have a fun !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.