EXERCIȚII DE LUCIDITATE – De data asta nu mai poate tăcea

0
573

Nori negri se adună pe cerul președintelui Klaus Johannis. După numai un an de mandat, cel care a reușit să recupereze distanța enormă care-l separa de adversar după primul tur al alegerilor din noiembrie 2014, începe să fie din ce în ce mai contestat, chiar de către cei care au săvârșit miracolul. Mă rog, atâta cât a fost, că adevărul nu-l vom afla niciodată.Cu fiecare zi ce trece, românii sunt băgați tot mai adânc în ceața deasă ce s-a lăsat peste câteva evenimente recente, care au avut consecințe majore asupra societății noastre. O întreagă armată de lătrăi, câteva televiziuni și ziare, aplaudaci de serviciu și tot felul de specialiști multilateral pregătiți pentru orice domeniu, fac zid în jurul nevorbitorului de la Sibiu. Sunt câteva (deocamdată), bănuieli pe care oamenii le întorc pe toate fețele în speranța că se vor apropia de adevăr.

A fost doar un foc mocnit la început, întreținut cu parcimonie de câțiva opozanți de serviciu, pe care prea puțini l-au luat în considerare. Astăzi, focul incipient are toate șansele să se transforme într-o vâlvătaie care să mistuie întregul eșafodaj în timp record. După două luni de la consumarea tragediei din Clubul Colectiv, căderea Guvernului Ponta și instalarea la cârma țării a tehnocraților lui Dacian Cioloș, din ce în ce mai mulți români consideră că Johannis este personajul cel mai implicat în derularea acestor evenimente.

Fiecare zi aduce noi argumente în sprijinul suspiciunilor și bănuielilor lansate după tragedia de la Colectiv. Zilele trecute au apărut de la DNA stenogramele unor interceptări făcute în clădirea Guvernului, în care un colonel cu 25 de ani vechime în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, afirmă clar și răspicat că la Colectiv a fost comisă o crimă despre care autoritățile statului, la cel mai înalt nivel, a fost informate. Ulterior, colonelul a fost făcut prost și nebun de câțiva colegi, dar e normal să ne întrebăm de ce a fost ținut în instituție un sfert de veac?

Să nu uităm că primul care a făcut legătura dintre tragedia de la Colectiv și căderea lui Ponta a fost chiar președintele Johannis cu acea nefericită și stupidă declarație a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece, care a alimentat instantaneu imaginația concetățenilor săi. De aici au început să se construiască tot felul de scenarii, iar din acestea s-a desprins ipoteza că Liviu Dragnea și Gabriel Oprea sunt direct implicați în răsturnarea lui Ponta, fiind părtași la jocurile instrumentate de către locatarul de la Cotroceni cu ajutorul serviciilor secrete. Aici nu prea mai există semne de îndoială. După asta, deducția logică și normală este că între căderea lui Ponta și Colectiv trebuie să existe o legătură.

Unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Johannis a devenit fostul președinte Băsescu. Acesta nu scapă ocazia să-l atace din orice poziție. Cea mai recentă ieșire are ca temă implicarea autorităților în ascunderea urmelor de la Colectiv. Astfel, Băsescu a ieșit în public cu o declarație prin care își exprimă convingerea că ancheta tehnică de specialitate efectuată de experții institutului de profil din Petroșani ar fi finalizată de multă vreme, dar ea nu a fost comunicată deoarece rezultatele intră în contradicție evidentă cu concluziile preliminare comunicate de autoritățile statului.

Sigur, când vorbește Băsescu pe teme atât de delicate, oamenii intră la bănuieli, chiar dacă nu cred tot ce spune. Dar până la urmă e normal să creadă că cel care și-a subordonat total serviciile secrete se bazează pe ceva când iese la rampă cu asemenea acuzații.

În zadar a fost presat directorul institutului din Valea Jiului să vină cu o declarație conform căreia ancheta se va finaliza doar pe la sfârșitul lunii februarie, că oamenii nu-l mai bagă în seamă. Ei au reținut doar faptul că președintele Johannis, în calitate de cel mai înalt reprezentant al statului, a dezinformat populația, ascunzând probele. E normal ca suspiciunea, propagată mai repede decât focul de la Colectiv, să fie legată de faptul că acolo a avut loc o crimă politică.

Ceva nu se leagă, spunea gânditorul Băsescu. Și avem toate motivele să credem că ceva nu-i  în ordine în toată povestea asta. Dacă atentatul terorist de care vorbește tot mai multă lume este opera autorităților și a avut ca scop final instalarea Guvernului Meu, atunci chiar că nu se leagă ceva. Apariția stenogramelor DNA cu înregistrările colonelului nu poate fi o scăpare sau o întâmplare. Pentru că, indiferent cât de prost, cretin, nebun sau corupt ar fi acest colonel Enache, stenogramele sunt autentice și ele au alimentat acuzațiile legate de posibila implicare a autorităților în tragedia de la Colectiv. Unii merg mai departe și spun că, de fapt, asistăm la revolta unor instituții de forță împotriva președintelui Johannis.

A venit vremea ca tăcutul președinte să vorbească. Să iasă în față și să explice oamenilor cum stau lucrurile. Dacă va continua să sfideze arogant poporul, tare mă tem că norii negri de care vorbeam la început s-ar putea transforma într-o furtună cu urmări catastrofale.

Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.