„EXEMPLU” DE AFARĂ – Deszăpezire în Montréal versus deszăpezire în Baia Mare

3
2184

IARNA ȘI NEMULȚUMIRILE   Ninsorile abundente din această iarnă i-a făcut pe unii dintre băimăreni să-și amintească cu drag de iernile de pe vremuri, dar, la fel ca în orice comunitate, au fost destui cei care au găsit motive să se plângă ba pe rețelele de socializare, ba pe la instituțiile statului.

Una din nemulțumirile cetățenilor a fost deszăpezirea – deszăpezire care s-a efectuat „la normă”, arterele principale din oraș dar și străzile lăturalnice fiind practicabile chiar și în timpul celor mai masive ninsori înregistrate în această iarnă în oraș. Desigur, au existat câteva cazuri în care deszăpezirea nu a fost efectuată pe unele străduțe, utilajele neputând intra pe acestea din cauza lățimii foarte mici.

Foarte mulți dintre cei care ar fi trebuit să aibă spirit civic și în practică, respectiv să își deszăpezească măcar trotuarele din în fața caselor/blocurilor, nu au întins un deget și, încă de la primul fulg de nea căzut au „înroșit” rețelele de socializare cu statusuri despre cum nu își fac autoritățile treaba. Cel mai des întâlnit reproș a fost cel legat de cum se efectuează deszăpezirea „în afară” și despre cum drumurile sunt, sau ar trebui să fie „la negru” imediat după ce a început ninsoarea.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini cu drumurile din orașul canadian Montréal, un oraș obișnuit cu iernile grele, cu un buget la care orașul nostru poate doar să viseze și felul în care aceștia înțeleg să deszăpezească.

Iar aici puteți vedea modul în care s-au organizat autoritățile din Baia Mare încă de la prima ninsoare serioasă.

Adrian Barbur

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Nu credeam că puteți să prezentați așa prostie.faceti poza la drum după ce a fost curățat.trebuia sa faceți poza când era plin de zăpadă și nu intervenea nimeni nu după ce au curățat!

  2. Nu-l țineți atâta în brațe pe primar, la ora 8:00 intre sensul de la metro și Vivo zăpadă era cum a dat-o cel de Sus. Din păcate prostia conduce România, valabil și în Bm. Minim respect nu aveți pentru cei ce va citesc.

  3. Mda capra vecinului sau gura lumii nu o inchide decat pamantul … Catalin, relax, trofeele ,, matura de aur ,, si ,, lopata de platina ,, raman in vitrina primariei [ cu toate, sa fim dreptzi, lopata a fost de plastic iarna asta ] … Nu cred ca un baimarean care se respecta , are ca si scop in viatza sa mature la Drusal S.A. … adica n-ai concurentza , mon cher … Ce vreau sa spun, nu o sa migreze canadienii la noi si daca speli cu sampon strazile, nici vestul tarii [ arad, timisoara, oradea etc. ] … P.S. apropo cataline , orasul are nevoie de investitori seriosi si parcuri industriale, restul vine de la sine …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.