EXCLUSIVITATE – Minaur Baia Mare, noul club înființat de administrația locală, a cochetat cu Cristina Neagu! Decizia luată de cea mai bună handbalistă a lumii în 2015

4
7330

Cristina Neagu, desemnată recent cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2015, în urma unui vot exprimat de un juriu internațional compus din 19 membri, dar și al suporterilor care și-au exprimat opțiunea pe site-ul handball-planet.com, a fost ofertată discret de noul club sportiv de drept public al municipiului Baia Mare: Minaur.

Vă prezentăm în exclusivitate propunerea pe care una dintre cele mai titrate sportive românce, Cristina Neagu, l-a primit de la nou înființatul club băimărean tocmai în ajun de Crăciun, în 24 decembrie 2015, dar și răspunsul handbalistei care a venit prin intermediul agentului ei, Farkas Matyas.

Iată, în exclusivitate, propunerea CS Minaur Baia Mare pentru Cristina Neagu, transmisă de una dintre opțiunile de manager al noului club, Vasile Viman:

“Domnișoară Cristina Neagu, Domnule Farkas Matyas (agent sportiv n.r.), Club Sportiv Minaur Baia Mare, înființat în iulie 2015 de Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare și Consiliul Local, este un club de drept public al orașului ce se dorește a fi un model de management și o organizare modernă. Acest club va prelua echipele de handbal ale clubului privat HCM Baia Mare care sunt înscrise în ligile de handbal feminin și masculin. Prioritatea noastră este să consolidăm echipa de handbal feminin pentru a avea șansa ca în anul 2017 să câștigăm Liga Campionilor. În acest scop, o prioritate pentru noi este Cristina Neagu. Începând cu ea, ne dorim să consolidăm echipa. Avem astfel onoarea de a face următoarea ofertă estimativă pentru domnișoara Neagu:

1. Salariu de 264.000 net/an, respectiv 22.000 de euro net/lună. La momentul semnării contractului vor fi achitate două salarii în avans. Salariul estimam sa fie asigurat de o companie multinațională care dorește sa susțină proiectul nostru.

2. Vom asigura o locuință, în termenii pe care ni-i veți transmite, inclusiv costurile aferente cu întreținerea.

3. Decontul a 10 bilete de avion pentru uz personal în timpul liber, pe orice itinerariu ales în Europa.

4. De asemenea, propunem înființarea Academiei Internaționale de Handbal „Cristina Neagu”, care ar urma să fie administrată de sportivă, dar finanțată prin contract timp de 15 ani de către club. Minaur și-ar asuma responsabilitatea de a asigura o finanțare anuală care sa asigure buna funcționare si dezvoltare,sediul aferent, sală de sport și cazare pentru sportivi, dedicate special pentru academie. Această academie s-ar putea axa pe grupe de copii și juniori, promovarea handbalului în școli, cursuri pentru antrenori, pentru manageri sportivi, pentru agenți, pentru preparatori fizici și fizioterapeuți. Academia ar putea de asemenea să dezvolte și un centru de recuperare pentru sportivii accidentați sau care au suferit intervenții chirurgicale. Toate costurile pentru dezvoltarea și implementarea acestui proiect ar urma să fie asigurate de către municipalitate. Cristina Neagu ar avea posibilitatea de a dezvolta ulterior astfel de centre oriunde ar avea oportunitatea. Propunem semnarea contractului pe un an cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an. Menționăm că în funcție de răspunsul sportivei, vom supune atenției Consiliului Local şi Primarului această onorantă oportunitate pentru noi şi în funcție de decizia luată de autoritatea locala, vom proceda la parafarea contractului. Propunerea înaintată de noi este un prim demers care nu obligă contractual nici clubul, nici municipiul si nici jucătoarea. Cu deosebita considerație…..

Răspunsul Cristinei Neagu a venit luni, 11 ianuarie 2015, prin intermediul agentului ei, Farkas Matyas, vi-l redăm integral și în exclusivitate:

“Vă mulțumesc pentru oferta generoasă și susținerea manifestată în ceea ce privește semnarea unui contract cu Cristina Neagu, dar ea astăzi a luat decizia finală, va rămâne la Buducnost pentru sezonul 2016/2017. Propunerea voastră a trezit interesul Cristinei, astfel că am încrederea că în momentul în care acest proiect va fi puse pe roate, va exista o șansă importantă la anul pentru a o convinge pe Cris să se reîntoarcă în România și să își continue cariera în Baia Mare începând cu vara anului 2017. Vă doresc toate cele bune și succes cu noul club!”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. Era o handbalista pe care nu cred ca am fi stiut sa o apreciem si de care sincer, nu cred ca aveam nevoie si nici ea de noi. In primul rand avem nevoie de o baza sportiva moderna, de marketing, de construirea unui lot in jurul lui Paula si Alice, iar poate cel mai important, de un ANTRENOR!
    Felicit intentia conducerii, dar este apa de ploaie, pana la a oferta o jucatoare de calibrul lui Neagu mai avem multe altele de rezolvat!

  2. Iar viseaza unii cai verzi pe pereti si fac propuneri fantasmagorice! Ce sa faca Neagu la Baia Mare?! Tre sa fii tampit sa renunti la o echipa stabila si solida care face legea in momentul de fatza si sa vii la aproape nimic ! Nu se poate finanta nici macar echipa actuala si unii promit salarii de 22 000 euro net pe luna plus academie pe 15 ani! Asistam din nou la o tentativa de promovare a imaginii primarului si cam atat ,ca era clar pt toata lumea ca nu avea cum sa se realizeze asa ceva,vrajeli ieftine pe primar si atat!

  3. Mai ieri baietii de la Minaur ajungeau in Bucuresti cu masinile personale pentru a juca un meci de Cupa.Aceeasi baieti care in seara castigarii campionatului erau parasiti de toti conducatorii clubului sarbatorind ca milogii din banii unor suporteri sufletisti.Lumea handbalistica cunoaste si nu uita.In spatele raspunsului frumos ambalat al Cristinei e un deget ridicat catre cel care crede ca mai poate prostii lumea.Acelasi deget il ridic si eu.Cel mijlociu. PS-platiti datoriile catre sportivii care au crezut in voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.