EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Războiul polițiștilor cu mafia pădurilor din Târgu Lăpuș. Prejudiciu de miliarde de lei (IMAGINI FLAGRANT – VIDEO)

10
11082

De la venirea unui nou comandant la Poliția Orașului Târgu Lăpuș, în luna februarie 2016, polițiștii din subordinea acestuia, cu sprijinul cetățenilor din zonă, .în colaborare cu personal din cadru Direcției Forestiere – ITRSV Cluj au pornit Jihadul împotriva tăierii ilegale din pădurile private, dar și din pădurile statului român. Localnicii spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat și sunt bucuroși că poate pădurile care mai există vor fi salvate.

În ultima lună în zona Dealul Măgoajei – Valea Negri s-au descoperit mii de cioate, semn că pădurile din zonă au fost pur si simplu rase ilegal de suprafața pământului. Toată operațiunea s-a lăsat cu dosare penale, iar prejudiciul creat se ridică la miliarde de lei vechi. Administratorul unei firme are pe numele lui întocmite deja cinci dosare penale. S-a ajuns ca polițiștii să fie ultragiați pentru că își fac meseria și încearcă să stopeze jaful pădurilor din Țara Lăpușui. Mai mult, administratorul vizat s-ar fi plâns în mass-media locală (ziare și tv) că el muncește legal și că este hăituit de polițiștii din Târgu Lăpuș și că se comit abuzuri asupra lui.

ActualMM.ro vă prezintă în EXCLUSIVITATE imagini surprinse în flagrant într-o pădure din zona Valea Negrii (Rohia) unde au fost rase peste două hectare de pădure (450 de cioate aproximativ). Totul ilegal firește, susțin anchetatorii. Lemnul a dispărut din pădurea statului român, lemnele fiind tăiate ilegal și trase la drumuri forestiere cu ajutorul unui TAF ce aparține unui administrator din Săliștea de Sus.

IMG_3169

Tot pe Valea Negrii din Rohia, din trei proprietăți private, același administrator cu oamenii din subordine, au tăiat fără forme legale peste 1.200 de copaci. Anchetatorii au identificat cioatele rămase pe coamele de deal rămase golașe. Lemnele erau trase printr-o vale curată, distrugând totul în cale. Până acum reprezentanții Agenției de Mediu nu au luat nicio măsură. Fotografiile realizate acolo sunt mai mult decât elocvente. Pe Valea Negrii au rămas în urma exploatării ilegale peste 150 mc de lemn. Aceste lemne sunt împrăștiate iar valea este distrusă.

IMG_3196Conform surselor noastre polițiștii au întocmit dosare penale pentru jaful de pe Valea Negrii, din Rohia. ActualMM.ro vă prezintă cine sunt aceștia:

 1. Adrian O., tafist și drujbaș – dosar penal pentru tăieri ilegale.
 2. Minteuan I., drujbaș – dosar penal pentru tăieri ilegale.
 3. Sorin L. – șofer de autoutilitară – transport ilegal de masă lemnoasă tăiată ilegal.
 4. Ioan I. – administrator, are întocmite cinci dosare penale într-o singură lună; acuzațiile: ultraj asupra unui polițist, obstrucționarea justiției, tăiere ilegală de arbori și furt de arbori (patru dosare).

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ ÎN EXCLUSIVITATE DE ACTUALMM.RO CU DESCINDERILE POLIȚIȘTILOR DE PE DEALUL MĂGOAJEI.

VEZI AICI ALTE IMAGINI DIN ZONA AMINTITĂ.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

10 COMENTARII

 1. Pedeapsa corecta ar fi sa stea patronul la inchisoare pana creste padurea la loc. Asta dupa ce o planteaza el cu mana lui.

  • Luni seara in data de 4 april era incarcata o masina de lemne in zona respectiva si culmea ii erau luate numerele de inmatriculare iar marti dupamasa nu mai era si se taia la lemne in prostie.oare cand se va termina mafia asta a padurilor?

   • domnule numerele de înmatriculare nu au fost luate numărul se ridică în sus ca să se poată accesa cârligul de remorcare

 2. Ce este grav ca aceasta sa facut fara nici o autorizatie si cu complicitatae unor angajatii ai Ocolului Silvic Targu Lapus.
  Mai mult se continua si acum taierile ilegale si mai grav ca circula pe drumurile publice fara numere de inmatriculare la masini????
  Firma din Salistea de sus se numeste S.C.PSA SILVA S.R.L. SALISTEA DE SUS nr. 1042, REPREZENTATA PRIN ADMINISTRATOR IUGA IOAN. Acesta se lauda in zona ca are relatii la Baia Mare la adjuntul IPJ Maramures si el isi rezolva problemele.
  La prejudiciul de mai sus ar trebui inclusiv ca DNA sa se sesizeze din oficiu.

 3. Cam târziu sau trezit autoritatile,iar cei de la direcția silvica o să spună cum mi-a spus mie intro replică chiar Sopoian directorul direcției silvice MM ,,cel ce afla ca femeia e curva ultimul e bărbatul,,adică ei nu au știut nimic și n-au supt nimic de acolo?asta chiar nu cred pt ca os Târgu Lăpuș trebuia desființat de mult doar ca a fost o vaca buna de lapte pt uni…….

 4. Felicitări conducerii poliției!!! sprijinul nostru cetățenii din Rohia îl aveți în continuare. Stam si ne gândim când vor plăti si cei de la ocolul silvic….ca doar cu acordul lor s-au facut aceste tăieri. Cata vreme pădurarii petrec cu făptașii…

 5. La 5 dosare si nu-l închide nimeni pe altu la 2 căruțe face pușcărie ..politia din tg Lăpuș” majoritatea lebări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.