EXCLUSIV – „Sunt sigur că primarul a dat ordinul de retragere. (…) În campania electorală îi scotea pe jucători la masă și le promitea că echipa va crește cu ajutorul lui” – Dan Daniel, președinte AS Minerul Cavnic

0
1439
Foto: www.facebook.com

Vestea că Minerul Cavnic a fost retrasă din campionat a creat un imens val de nemulțumiri în mediul online. Surse din rândul jucătorilor au susținut că de vină pentru această situație ar fi primarul. Pe larg, articolul îl găsiți AICI. Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a confirmat încă de zilele trecute retragerea echipei. Cu toate acestea, Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic, spunea miercuri că nu poate să confirme sau să infirme știrea. Mai mult, pe Facebook, într-o postare, Petruț a spus că e vorba numai de speculații.

exclusiv 2

Surse din cadrul echipei au arătat că vinovat pentru retragerea echipei, care între timp a fost reînscrisă în campionat, este chiar primarul Petruț. Informația este susținută de către Dan Daniel, președintele clubului, totodată și consilier local în Cavnic.

„Nu am fost anunțat de către nimeni că echipa urmează să fie retrasă din campionat. După ce am aflat, am fost astăzi (joi, 23 martie, n.r.) dimineață la AJF Maramureș și am cerut documentul. Am vrut să aflu cine și de ce a făcut asta. M-am mirat când am văzut motivul pentru care a fost retrasă echipa, și anume că nu sunt destui jucători. Niciodată nu s-a întâmplat să nu putem juca un meci din cauză că nu avem jucători”, a declarat Președintele AS Minerul, Dan Daniel.

20170323_102531

„Sunt sigur că primarul a dat ordinul de retragere a echipei”

„Cererea la AJF Maramureș a fost depusă de către contabila Casei de Cultură. Nu cred că un contabil emite un asemenea document de la sine. Mai ales că, Casa de Cultură, se află în subordinea soției primarului. Sunt sigur că primarul a dat ordinul de retragere a echipei AS Minerul din campionat. A fost o mișcare policită. Eu sunt președinte interimar la PNL Cavnic, și consilier local. Dânsului nu i-a plăcut de mine pentru că i-am spus mereu ce nu mi s-a părut înregulă”, arată Dan Daniel.

„În campania electorală îi scotea pe jucători la masă și le promitea că echipa va crește cu ajutorul lui”

„De când a devenit primar, domnul Vladimir Petruț și-a schimbat total atitudinea față de echipa de fotbal a orașului. Dacă în campania electorală îi scotea pe jucători la masă și le promitea că echipa va crește cu ajutorul lui, după ce a câștigat alegerile și-a arătat adevărata față. A început să îi jignească pe jucători, pe unii i-a făcut „alcooliști”. De bani pentru echipă, ce să mai vorbim. Totuși, este vorba despre niște oameni care joacă gratis pentru echipa orașului. Înafară de baremele de arbitraj și transportul, nu ni s-a plătit nimic. De multe ori dădeam eu bani din buzunarul meu pentru buna funcționare a echipei”, a spus Dan Daniel.

Telenovelă cu final fericit: Minerul Cavnic revine în campionat

Între timp, AJF Maramureș a anunțat oficial revenirea echipei de fotbal AS Minerul în campionat. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi.

„În urma discuțiilor avute între administrația publică locală și oficialii echipei, s-a hotărât ca echipa Minerul Cavnic să continue campionatul Ligii a patra, seria Sud, sezonul 2016/2017. Decizia inițială de retragere a fost luată în urma unor neînțelegeri între cele două părți. În consecință, Minerul Cavnic va urma programul stabilit la începutul campionatului, urmând ca în prima etapă din retur să joace pe propriul teren în compania grupării Progresul Șomcuta Mare”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul AJF Maramureș.

Petruț nu comentează, dar reacționează pe Facebook: solicită demisia președintelui Minerul Cavnic

Contactat pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la acuzațiile care îi sunt aduse de către președintele clubului AS Minerul Cavnic, Vladimir Petruț ne-a transmis doar că: „Așa ceva nu am cum să comentez”. În schimb primarul a fost mai darnic cu vorba pe rețeaua de socializare Facebook, unde a scris următoarele:

„Comunicat de presă !!! AS Minerul Cavnic are un președinte în persoana dl. Dan Daniel Olimpiu, care, are obligația de a se ocupa de coordonarea și înscrierea echipei de fotbal Minerul Cavnic. Consiliul Local Cavnic nu a primit un raport de activitate din partea președintelui de mai bine de 5 ani de zile, dar și în aceste condiții noi am asigurat necesarul de fonduri pentru ca echipa să poată activa în bune condiții. Am aflat și noi din presă, că echipa nu a mai fost înscrisă în Campionatul Județean de fotbal, deși noi am asigurat necesarul de fonduri și pentru anul 2017. Solicit în calitate de primar demisia de urgență a președintelui AS Minerul Cavnic și alegerea unui nou președinte care să reformeze echipa și să o reînscrie în Campionatul Județean de fotbal”.

exclusiv 1

Adrian Barbur

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.