EXCLUSIV! AVEM DOCUMENTUL! – Marinel Rob minte băimărenii? Vezi care este OFICIAL gradul de îndatorare al municipiului Baia Mare

7
2845

EXCLUSIV! În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 23 februarie, de către interimarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob a declarat public că gradul de îndatorare al municipiului este de 15%.

EXCLUSIV! La scurt timp după terminarea întâlnirii cu reprezentanții mass-media, ActualMM.ro a intrat în posesia unui act care arată care este adevăratul grad de îndatorare al municipiului.

Acest act se contrazice, însă, cu spusele interimarului.

document datorii primarie

 

Conform documentului – unul oficial! – gradul de îndatorare al municipiului Baia Mare nu este nicidecum 15%, dar nici măcar nu este apropiat de 10%.

Oare Marinel Rob vrea să inducă în eroare comunitatea băimăreană?!

Nu o spunem noi, doar ne întrebăm, mai ales că actele oficiale îl contrazic.

Documentul arată graficul gradului de îndatorare pe perioada 2008-2016, iar din statistică de poate observa clar faptul că pe vremea în care Cătălin Cherecheș conducea Administrația Publică Locală, acest grad era de… 7%.

Diferența s-ar putea explica, poate, prin faptul că Marinel Rob e obișnuit să dubleze cifrele. Așa o fi învățat la Direcția Silvică?

Așteptăm pe adresa redacției (contact@actualmm.ro) un punct de vedere oficial din partea domniei sale, în care să explice băimărenilor de unde diferența aceasta între 7 și 15 la sută.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

 1. Eu sunt convins că stiti dar omiteti intenționat.
  Societățile Urbis şi Vital au accesat credite sau leasing-uri cu valori mari, una pentru achiziționarea de autobuze şi troleibuze iar cealaltă pentru extinderea rețelei de apă şi canalizare (partea Vital-ului din total costuri restul fiind fonduri europene). Ratele acestor împrumuturi se plătesc din subvenția primită de la Consiliul Local de aceste societăți, municipalitatea fiind totodată şi garantul acestor credite.
  Deci chiar dacă nu Primăria a luat aceste credite (acestea nu au crescut gradul de îndatorare pe hârtie) , faptic este tot o „datorie” suportată de la bugetul local.

 2. Din perspectiva specialistului in finante, acest document reflecta o situatie bine administrata din punct de vedere al finantelor locale. Veniturile au crescut cu 30% din 2009 in 2016, reflectand o poliitica de colectare riguroasa, in timp ce serviciul datoriei s-a mentinut in limite echilibrate, inregistrand o crestere scazuta de numai 2.5% pana in anul 2015. In anul 2016 se produce un efect de accelerare a serviciului datoriei probabil din cauza necesitatii de rambursare a unor sume de principal (efectul de maturizare a datoriilor, respectiv atingerea scadentelor). In

  Totusi, gradul de indatorare este unul scazut in raport cu limita de 30% si per total, administratia a generat un efect de levier pozitiv. Respectiv, indatorare a fost valorificata la modul optim, prin sustinerea unui ritm pozitiv la nivelul veniturilor.
  Pacat ca aceste cifre sunt utilizate la modul de manipulare si denigrare, profitand de faptul ca necunoscatorii pot fi indusi in eroare. Va incurajez sa publicati mai departe o analiza detaliata a acestor indicatori. Ar fi interesant de vazut cum au evoluat, de asemenea, investitiile sau ce incasari au generat la bugetul local organizarea unor evenimente care acum sunt blamate.
  Mult succes in publicarea unor analize pertinente!

  • Încă un input: cheltuielile cu dobânzile au fost menținute la un nivel echilibrat, ceea ce reflecta o politica de creditare si finantare riguroasă. De exemplu in 2015 vs. 2008 cheltuielile cu dobânzile au scazut cu 12 la sută. Intr-adevar e un efect de accelerare a efortului de rambursare in 2016 si probabil in 2017. Întrebarea cheie este: recunoastem rolul creditului in cresterea economică? Nimic nu se poate realiza fara eforturi. Daca exista determinare, se pot identifica modalitati de crestere a veniturilor.

 3. Daca te plangi ca esti îndatorat si nu ai bani iti poti ascunde incompetenta.E ca si in casa unui sarac care se scuza ca e mizerie multa deoarece nu e bogat.Curatenia nu tine de avere sau de statutul social,ci de pricepere,ca doar o matura nu costa o avere.

  • Cu oameni obisnuiti sa stea ca soarecii de biblioteca,fara a fi obisnuiti sa-i deranjeze mizeria de pe străzi,trotuare si spatiile verzi,fara sa le pese de nivelul de trai a populatiei sau chiar de supravietuirea mediului de afaceri,e greu sa faci treaba si sa dai speranta orasului.Exodul baimarenilor continua.

 4. Eu tot astept ca trupa de incompetenti din administratiile locale si judetene sa se apuce de mult promisul Parc Industrial.Poate Marinelo si Zetea ar trebui ca in loc de Viena si Madrid,sa viziteze Oradea,Aradul sa nu zic de Timisoara si Cluj Napoca.Sau macar pana in Dej sau in Zalau sa mearga sa vada cum arata o astfel de investitie.Am ajuns Vasluiul Transilvaniei sau Teleormanul de Nord Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.