EXCLUSIV ACTUALMM – “Taxa de șmecher” încasată de o șefă din Primăria Baia Mare de la un taximetrist? Imagini incredibile surprinse de un cititor chiar în parcarea instituției

10
3169

Caroseria albă este obligatorie de câțiva ani în cazul taximetrelor care își desfășoară activitatea în Baia Mare. Chiar și așa, unii par a fi mai cu moț și practică taximetria în autoturisme de culoare… albastră. „Totul are un preț”- este de părere un cititor al site-ului nostru, care dorește să rămână anonim, care a trimis pe adresa redacției câteva fotografii realizate tocmai în parcarea Primăriei Municipiului Baia Mare.

În imagini, un taximetru autorizat, de culoare albastră, aparținând unei renumite firme de profil din Baia Mare (nu vom face publice datele de identificare, însă le putem pune la dispoziția conducerii Primăriei sau a organelor de cercetare) se oprește în spatele unui autoturism care aparține șefei serviciului de transport din Primăria Baia Mare, Corina Suciu. Aceasta fiind cea care coordonează autorizarea taxiurilor în Baia Mare.

În imagini se vede cum bărbatul are un plic în mână pe care îl predă conducătoarei celuilalt autoturism. Dacă în plic au fost bani sau o felicitare de Paști, este treaba organelor competente să afle. Cert este că printre taximetriștii băimăreni este binecunoscută practica “taxei de șmecher”, care se spune că ar rezolva diverse virgule care stau piedică în calea obținerii unei noi autorizații sau a prelungirii autorizației taxi.

La ora publicării acestui material nu există program de relații cu mass media la Primăria Baia Mare. Însă așteptăm cu interes un punct de vedere oficial din partea persoanelor implicate, de asemenea și din partea instituției.

Vă readucem aminte că în urmă cu câțiva ani, aceeași angajată a Primăriei, Corina Suciu, pe atunci șefa Serviciului Monitorizare Utilități Publice, era acuzată de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate. Aceasta încălcase legea fiind în același timp și funcționar public și administrator la firma de taxi CGC Grigotti. Inspectorii ANI au mai descoperit și că în perioada 2004-2011, Corina Suciu a deținut funcția de administrator în cadrul a trei societăți comerciale (CGC Grigotti, CG Grigotti, Grigotti), încălcând legislația privind regimul juridic al incompatibilităților.

 

Vom reveni în curând cu informații. Știre în curs de actualizare.

 

Adrian Barbur/ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

10 COMENTARII

  1. Mda … daca citim printre randuri, in primarie sunt mai multe ,, bisericutze ,, … Interesant … Cataline, cine vrea sa taie ,, cocosul ,, ?! … Brigitte si Pastrama sau Zmarandescu ?! …

  2. Primaria ar trebui sa elibereze autorizatii taxii pentru toti cei care doresc sa presteze aceasta activitate,Daca ar da aurizatii la toti doritorii atunci nu ar trebui sa umble cu plicul,cu pile.

    • Serios? Ia hai sa ne facem toti taximetristi, sa vedem cati clienti om avea… Vom dormi cu totii in parcari, ca si clientii s-au facut taximetristi. In tarile cu apa calda, numarul licentelor e limitat, in functie de posibilii clienti, ca acei taximetristi sa aiba de lucru, sa castige cat sa-si poata intretine familia si masinile. Taxiurile sunt pt taximetrie, nu pt uz personal, ca la noi, cand nu ai chef de lucru, acoperi sigla cu o carpa si te duci la iarba verde. Taxiurile trebuie sa functioneze 24/24, pauza doar cat masina e in service.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.