EXCLUSIV ACTUALMM.RO: DEALUL MĂGOAJEI – Polițiștii au numărat aproape 2.000 de copaci tăiați ilegal. Numărătoarea continuă (GALERIE FOTO/VIDEO)

8
7477

ActualMM.ro a prezentat în exclusivitate weekendul trecut informații despre jaful care se petrece în pădurile din zona Dealul Măgoajei, Țara Lăpușului. Vă spuneam atunci că aproape trei hectare de pădure, esență fag, au dispărut de pe suprafața pământului.

Nici până astăzi echipele de anchetă formate din polițiști din Târgu Lăpuș, ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție – Serviciul Ordine Publică, Delicte Silvice, inspectori ISRTV Cluj și pădurari nu au terminat de numărat cioatele rămase în urma celor care au ras pur și simplu copacii. Conform informațiilor noastre până astăzi s-au numărat peste 1.800 de cioate și numărătoarea va continua.

Astăzi ActualMM.ro a intrat vă poate prezenta în exclusivitate ce a rămas în urma celor care au defrișat pădurea. Concluziile anchetei le vom prezenta în momentul în care aceasta va fi finalizată.

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ PE ACTUALMM.RO.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

 1. de ce nu au numarat dosarele penale pentru asemenea infractiuni?ei numara cioatele ,unde dracu au fost padurarul ,politia,itrsv etc

  • unde se surpa drumul proaspat asfaltat si unde sunt cratere in asfalt alea nu le vedeti numai noroiul de pe varful magoajei?

 2. La pensiunea (…) din sat Rohia, cate lemne sau ars acolo ar putea proprietarul prezenta un act de cumparare a lemnelor respective. Oare au fost sustrase legal sau ilegal din padurile satului Rohia.

 3. Domnule politist (…) acum un an de zile colegi dumneavoastra au fost buni cand ati fost mort de bat venind de la vanataore de la Raoia si ati avut accident cu masina condusa de dumneavoastra. acum acei colegi sunt rai si va fac probleme? nu uitati ca roata se invarte.

 4. Ca sa vedeti amploarea taierii paduri in localitatea Rohia, mergeti in zona, pe valea Negrii, Valea Dobrului , Valea lui Cret si atunci o sa vedeti taierile ilegale din ultimi doi ani si cum s-au ras hectare de padure.
  Ce este grav ca aceasta sa facut fara nici o autorizatie si cu complicitatae unor angajatii ai Ocolului Silvic Targu Lapus.
  Firma din Salistea de sus se numeste S.C.PSA SILVA S.R.L. SALISTEA DE SUS nr. 1042, REPREZENTATA PRIN ADMINISTRATOR IUGA IOAN. Acesta se lauda in zona ca are relatii la Baia Mare la adjuntul IPJ Maramures si el isi rezolva problemele.
  Mai mult el in ultimul an in fiecare zi a facut un transport, uneori doua de lemne cu plataforma si remorca (avind nr de inmatriculare MM- PSA din Rohia pina la firma lui din Salistea de sus.
  Puteti face un calcul simplu, platforma si remorca de trasnsport lemne, au capacitatea de transport de aprox. 30 metri cubi de lemne* 120 lei mc= 3600 lei * 25 zile = 90000 lei pe luna*12 luni= 1080000 lei.
  La prejudiciul de mai sus ar trebui inclusiv ca DNA sa se sesizeze din oficiu.
  Oamenii au depus sesizari la Ocolul silvic si Politia Tg Lapus, dar nu s-a rezolvat nimic

 5. Oameni care merita ani grei de pușcărie. Și așa suntem plini de boli de tot felul. Mai tăiați și pădurile, că ne vom oxigena cu bășinile proprii. Dobitocilor. Tăiați pădurile și vindeti-le la străini. Că ăștia is prosti, dau banii pe lemne, nu își taie pădurile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.