Excepțional! România – primul aur mondial din 2012 prin echipa masculină de sabie!

0
122

Echipa de sabie a Romaniei a cucerit în această dimineață medalia de aur la Campionatul Mondial de la Chicago, ultima etapa inainte de Jocurile Olimpice de la Londra. Echipa formata din Dumitrescu, Zalomir, Dolniceanu si Siriteanu au invins Belarus in finala de la „Navy Pier” din Chicago, aducand Romaniei prima medalie de aur in 2012.
Sabrerii au cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de la Legnano. S-au întors lunea trecută în România. N-au mai despachetat pentru că miercuri au plecat la Chicago, peste Ocean, pentru o etapă de Cupă Mondială. Ultima înainte de Jocurile Olimpice de la Londra pentru sabreri.
Vineri, a început competiţia cu grupele individuale, iar sîmbătă, la „Navy Pier” din Chicago, s-a tras tabloul de 64. Cel mai sus a reuşit să ajungă Florin Zalomir, care a ocupat locul al 22-lea.
Duminică a fost însă altă poveste. Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu au pus în funcţie spiritul de echipă şi săbiile cu care cuceriseră argintul la Legnano. Au trecut în primul tur de Chile cu 45-17. În sferturi de finală au învins China cu 45-25. În semifinale s-au măsurat cu sabrerii din Franţa. O întîlnire strînsă, cu răsturnări de situaţie, cu tuşe spectaculoase şi cu multă ambiţie. Cei patru români au cîştigat la limită, 45-44.
În întîlnirea care a făcut diferenţa dintre aur şi argint sabrerii lui Mihai Covaliu i-au înfruntat pe cei din Belarus. O echipă care le-a pricinuit multe necazuri în trecut românilor, dar pe care au învins-o categoric la Campionatele Europene în sferturi de finală şi de care au trecut şi mai categoric la Chicago, 45-26. O medalie care i-a făcut mîndri şi zîmbitori pe podium.
Românii au cîştigat ultima competiţie dinainte de Olimpiadă. Totodată sînt şi primele medalii de aur din acest an într-o competiţie la care au participat toate echipele ce vor veni şi la Londra, mai puţin Rusia, care şi-a odihnit campionii europeni, trimiţînd alţi sabreri în SUA. Tărîmul american le prieşte sabrerilor români, ei impunîndu-se în 2011 la New York. Aerul de Londra poate fi la fel de benefic.

Rezultatele Romaniei in SUA:

Turul 1: 45-17 cu Chile
Sferturi: 45-25 cu China
Semifinale: 45-44 cu Franta
Finala: 45-26 cu Belarus

La Jocurile Olimpice, in proba de sabie, sunt calificate Rusia, Germania, Italia, Belarus, Romania, China, SUA, Coreea de Sud.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.