EVENIMENT – Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită cu fast în Baia Mare

0
221

EVENIMENT Ieri, 3 aprilie, pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Ziua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept.

Continuatori ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii au sărbătorit 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Istoria unei naţiuni este formată din  oameni şi evenimente, iar cei 169 de ani care s-au scurs de când s-a constituit prima structură de jandarmerie, reprezintă o filă cu o semnificaţie aparte. Ea ne aduce aminte că noi, cei de astăzi suntem continuatorii unor bravi înaintaşi. Activităţile au fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare.

În această zi de sărbătoare, ne-au onorat cu prezenţa: domnul  Vasile Moldovan, prefect al judeţului Maramureş, domnul Doru Ioan Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, doamna Noemi Vida, viceprimar al municipiului Baia Mare, şefii/ reprezentanţii  structurilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică, apărare şi securitate naţionala la nivel judeţean, pe care îi salutăm cu respect şi de asemenea le mulţumim că au ales să sărbătoreasca această zi alături de jandarmii maramureşeni.

După oficierea serviciului religios de către Preotul Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier social filantropic în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, domnul Vasile Moldovan, prefect al judeţului  Maramureş, a prezentat mesajul doamnei Carmen Dan,  Ministrul Afacerilor Interne, adresat cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române precum şi mesajul prefectului.

De asemenea, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, domnul locotenent colonel Petru Marcel Florişteanu, a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, domnul colonel Cătălin Ionuţ Sindile şi mesajul Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, a înaintat în grad înainte de termen 3 jandarmi maramureşeni şi a acordat un număr de 69 de recompense personalului unităţii pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu constând în mulţumiri şi felicitări. A urmat activitatea de premiere prin înmânarea de cupe şi diplome, pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate de Jandarmeria Maramureş cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea noastră s-a încheiat cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului Maramureş.

 

Informații furnizate de IJJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.