EVENIMENT – Astăzi este Ziua Internațională a Bărbatului

0
325

Ziua Internațională a Bărbatului este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Inaugurată în 1999 în Trinidad și Tobago, ziua și evenimentele sale găsesc susținere de la multe persoane și grupuri în Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa și Organizația Națiunilor Unite.
Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, România, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, St Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

Potrivit creatorilor săi, Ziua Internațională a Bărbatului este un moment de a promova aspectele pozitive ale identității masculine, bazate pe premisa că „bărbații de toate vârstele răspund mai energic față de modelele pozitive decât o fac la stereotipurile de gen negativ” .

În ultimii ani metodele de celebrare a zilei internaționale a bărbaților au inclus seminarii publice, activități de clasă în școli, programe radio și de televiziune, afișe pacifiste și marșuri, dezbateri, mese rotunde, ceremonii de premiere, și colecții de artă.

În 2009, următoarele obiective generale au fost ratificate ca bază pentru toate evenimentele cu privire la Ziua internațional a bărbaților , și sunt aplicate în mod egal pentru bărbați și băieți, indiferent de vârsta lor, capacitate, fundal social, etnie, orientare sexuală, identitate de gen, credință religioasă și status relațional:

Pentru a promova modele masculine pozitive, nu doar vedete de cinema, sportivi, ci bărbați muncitori de zi cu zi,care trăiesc vieți decente, oneste.

Pentru a sărbători contribuțiile pozitive ale bărbaților pentru societate, comunitate, familie, căsătorie, îngrijire a copilului, precum și la mediul înconjurător.

Pentru a se focaliza asupra sănătății și bunăstării bărbaților din punct de vedere social, emoțional, fizic și spiritual.

Pentru a evidenția discriminarea împotriva bărbaților, în domeniile serviciilor sociale, atitudinilor și așteptărilor sociale, și în față legii.

Pentru a îmbunătăți relațiile de gen și promovarea egalității de gen.

Pentru a crea o lume mai bună și mai sigură, în care oamenii pot fi în condiții de siguranță și pot să crească pentru a ajunge la potențialul lor maxim.

Adrian Tudor

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.