EVANGHELIA ZILEI – Să ne pregătim sufletele

0
104

EVANGHELIA ZILEI Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa.          Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni. (Matei 24, 34-44)

Cele citite astăzi au fost auzite şi acum două mii de ani de cei care-L urmau pe Mântuitorul. Celor de atunci le-a vorbit despre un timp al judecăţii, însă acest lucru ne priveşte şi pe noi, cei de astăzi.

Nu sunt multe deosebiri între cei de acum două milenii şi noi. Deopotrivă ne lăsăm răpiţi de valurile vieţii fără să luăm prea în serios cuvintele Domnului Hristos.

Da, va fi un timp al sfârşitului şi un timp al judecăţii divine, însă nimeni nu ştie când va fi sfârşitul acestei lumi, nici chiar îngerii din ceruri. După faptele noastre, vom fi judecaţi de Dumnezeu.

Să nu ne neliniştească venirea sfârşitului, ci să ne pregătim sufletele pentru întâlnirea cu Dumnezeu. (Pr. Dumitru Păduraru)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.