EVANGHELIA ZILEI – Cei credincioşi au doar convingeri izvorâte din credinţă

0
228

Şi au intrat iarăşi în Ierusalim. Şi pe când se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii şi bătrânii. Şi I-au zis: Cu ce putere faci acestea? Sau cine Ţi-a dat Ţie puterea aceasta, ca să le faci? Iar Iisus le-a zis: Vă voi întreba şi Eu un cuvânt: răspundeţi-Mi şi vă voi spune şi Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeţi-Mi! Şi ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-aţi crezut în el? Iar de vom zice: De la oameni – se temeau de mulţime, căci toţi îl socoteau că Ioan era într-adevăr prooroc. Şi răspunzând, au zis lui Iisus: Nu ştim. Şi Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea. (Marcu 11, 27-33)

După ce Domnul Iisus Hristos a alungat din templu pe schimbătorii de bani, în faţa Sa au venit conducătorii iudei şi L-au întrebat: „Cu ce putere faci Tu acestea?” Dacă cineva strica rânduielile existente, trebuia să facă dovada autorităţii, dar şi a raţiunilor pentru care acţiona în acest fel.

Domnul Hristos nu era unul dintre cei care formau elita vremii. El nu urmase cursurile şcolilor rabinice cunoscute şi nu era unul dintre discipolii învăţaţilor de atunci. La întrebarea lor, Mântuitorul a adresat o altă întrebare care viza persoana Sfântului Ioan Botezătorul: De unde a avut autoritatea de a învăţa?

Mai-marii iudeilor au evitat, de teama mulţimilor, să dea un răspuns direct. Dacă Ioan a fost un proroc, de ce nu au luat aminte la învăţăturile lui? – ar fi fost replica Domnului Hristos. Dacă ei nu au răspuns, nici Mântuitorul nu le-a oferit răspunsul aşteptat.

Cei necredincioşi au doar întrebări fără răspuns. Cei credincioşi au doar convingeri izvorâte din credinţa în Dumnezeu. (Pr. Dumitru Păduraru)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.