EVANGHELIA ZILEI – Din dăruit a ajuns un dăruitor

0
76

EVANGHELIA ZILEI Şi coborând împreună cu ei, a stat în loc şes, El şi mulţime multă de ucenici ai Săi şi mulţime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe ţărmul Tirului şi al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte şi să se vindece de bolile lor. Şi cei chinuiţi de duhuri necurate se vindecau. Şi toată mulţimea căuta să se atingă de El că putere ieşea din El şi-i vindeca pe toţi. Şi El, ridicându-Şi ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiţi voi cei săraci, că a voastră este împărăţia lui Dumnezeu. Fericiţi voi care flămânziţi acum, că vă veţi sătura. Fericiţi cei ce plângeţi acum, că veţi râde. Fericiţi veţi fi când oamenii vă vor urî pe voi şi vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori şi vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea şi vă veseliţi, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot aşa făceau proorocilor părinţii lor. (Luca 6, 17-23)

Cei veniţi din Ierusalim, din Iudeia, din părţile Tirului şi ale Sidonului au fost curioşi să asculte cuvintele pline de înţelepciune ale Mântuitorului Iisus Hristos. Mulţi doreau să se atingă de El, iar unii au fost vindecaţi în chip miraculos.

Domnul Hristos nu a rămas dator nimănui, a mângâiat pe fiecare dintre cei care au făcut efortul de a fi lângă El. Fiecare a primit în funcţie de credinţa pe care o avea. A mângâiat pe fiecare în parte, apoi a avut cuvinte de apreciere pentru toţi. Cu toţii au fost fericiţi că s-au aflat lângă Izbăvitorul şi Învăţă­torul lor.

De fericirea amintită de Mântuitorul s-au împărtăşit toţi sfinţii şi cuvioşii. Sfântul serbat astăzi, Sfântul Ierarh Nicolae, a fost un fericit şi din bunătatea sa a dăruit şi altora.

În numele Domnului Hristos, Sfântul Nicolae oferă tuturor daruri. Din dăruit a ajuns un dăruitor.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.