EURO 2016 – E stare de șoc în țară

2
756

Am înghețat la 30 de grade! A greșit Iordănescu, dar a greșit și Federația când a mers la cea mai mica dintre cheltuielile posibile. Și, peste toate, jucătorii sunt autorii contraperformanței de azi.
”Asta a fost valoarea noastră”, spune Ciprian Tătărușanu la finalul meciului.

0-⁠1 cu Albania. E stare de șoc în țară.

Au căzut blogurile din cauza traficului. Oamenii așteaptă confirmarea suferinței.

Cam asta e valoarea noastră. Tătă, dar valoarea e așa cum ți-⁠o faci! Valoarea e un proces, e muncă și învățare continuă, așa cum frumos a spus Felix Drăghici.

Trei zile te-au căinat toți specialiștii fotbalului după meciul cu Franța. Au apărut imagini din spate, care arătau că ai fost jenat, așa e, dar ai ieșit târziu pe centrare și nici o voce lucidă din lotul României n-a avut curajul să o spună. Ca să nu te supere.

Ai ajuns la minge după Giroud, acesta este adevărul.

La fel de tîrziu ai ieșit și astăzi! Ai eliberat poarta pentru golul istoric al Albaniei.

E păcat, mai ales că nu ai fost dintre jucătorii placizi ai ”naționalei” noastre la acest turneu final. Dimpotrivă, fără tine am fi luat mai multe goluri.

Legătura la Lyon.

”Ce vă reproșați?”, îl întreabă reporterul Dolce Alex Săbău pe Anghel Iordănescu. ”Chiar nu ne reproșăm nimic! Nu e o seară atât de neagră pe cât o vedeți dumneavoastră”, răspunde selecționerul, înghețându-ne.

E o căldură musonică în țară, dar scoți aburi ascultându-l pe Iordănescu.

”Albania nu mai e aceea de pe vremea lui Gicu Dobrin și Dumitrache!”, adaugă el.

Așa e, dar nici noi nu mai suntem cei de pe vremea lui Raț! Mățel a prins o seară horror, Raț era mai bun și dacă se încălța invers cu ghetele.

Undeva are dreptate Iordănescu: avem opt jucători fără echipă!

Selecționerul fuge înainte de a termina reporterul fraza. ”N-am apucat să-l întreb pe selecționer dacă este ultimul său meci pe banca naționalei”, murmură omul cu microfonul. Sentimentul general e că Iordănescu nu vrea să plece de bună voie, mai are ceva conturi de reglat cu Burleanu.

Ce mai e de zis?

Am descrescut de la meci la meci, n-am dat nici un gol din acțiune  în 270 de minute, n-am avut în nici una dintre cele 6 reprize mai multe ocazii clare decât adversarul!

Am ieșit pe ultimul loc într-o grupă medie ca valoare.

Și n-am avut curajul să spunem adevărul, de la primul și până la ultimul minut.

Cătălin Tolontan

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Doar prostii raman in stare de soc.Managerii din fotbal sunt la racoare,sponsorii sunt vanati de justitie,echipele depind de primarii care la randul lor sunt saltati incat te gandesti cine se mai ocupa si de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.