Etapa pentru inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I s-a incheiat (VIDEO)

0
103

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I s-a incheiat. La nivelul judetului Maramures, aproape 3800 de cereri au fost depuse si 55 dintre ele nu au fost solutionate.

Rezultatele primei etape de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I au fost facute publice ieri, iar cu precizari cu privire la acest proces a venit si ministrul Educatiei, Remus Pricopie in cadrul unei videoconferinte cu conducerile inspectoratelor scolare din tara. Alte 15.000 de cereri au fost pentru inscrierea in clasa I care au fost si solutionate.
In ceea ce priveste clasa pregatitoare, ministrului Educatiei sustine ca la nivel national 99% dintre cereri au fost solutionate dupa prima optiune. De asemenea, 83,4% dintre parinti au optat pentru scoala de circumscriptie. Statistica la nivelul judetului Maramures arata astfel.
Pentru ca exista un interes crescut pentru anumite unitati de invatamant ISJ Maramures a luat unele masuri astfel incat sa fie cuprinsi la acestea cat mai multi copii.
Etapa a Ii-a de inscriere va incepe in 8 mai, atunci cand vor putea fi inscrisi copii care nu au fost cuprinsi in nici o unitate de invatamant in prima sesiune sau care nu au participat in prima etapa.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.