Emanuel Fedur – noul pastor al bisericii Elim din Phoenix, Arizona

3
2946

Ziua de duminică 3 August 2014 va rămâne cu siguranță  o zi de frumoasă amintire pentru membrii  comunității penticostale de la Biserica ELIM din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com) . O zi importantă privind viitorul și viziunea bisericii. După o activitate de câteva luni în biserica Elim, Emanuel (Emi) Fedur a fost propus pentru ordinare ca păstor senior al bisericii. În urma Adunării Generale desfășurate în această zi, peste 90% din membrii comunității și-au exprimat dorința pentru încredințarea slujbei de păstor senior al bisericii,fratelui Fedur.

Născut în Arad, Emi Fedur a absolvit Institutul Politehnic din Timișoara. Ulterior a urmat și cursurile Institutului Teologic Penticostal din București . Timp de aproximativ 4 ani, fratele Emi s-a implicat în lucrarea de evanghelizare în zona orașului Sighetul-Marmației din nordul României cu extensie și în unele localităti cu populație românească din Ucraina .După un timp de așteptare, de post si rugăciune, prin încredințarea fermă în planul lui Dumnezeu, Emanuel Fedur a dat curs invitației bisericii Elim din Phoenix, Arizona  de-a sluji în cadrul acestei comunități. Serviciul special de ordinare în slujba de păstor al Bisericii, se va desfășura, prin voia lui Dumnezeu, în cursul lunii octombrie, 2014. Radu Oprea, Glendale, Arizona

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

 1. În gândirea Evanghelică, Biserica este suma credincioşilor născuţi din nou, care formează poporul lui Dumnezeu, prin credinţa în Isus Hristos.

  Bisrica după învăţătura Evanghelică işi are începuturile la Rusalii prin Coborârea Duhului Sfânt şi este alcătuită din Aleşii lui Dumnezeu.

  La Evanghelici dispare clădirea şi restul lucrurilor ce defineau Biserica la Ortodocşi şi Catolici.

  Biserica locală în lumina Evanghelică poate fi adunarea a doi sau trei credincioşi în numele Domnului.

  Gândirea Evanghelică precum şi cea protestantă revoluţionează învăţătura despre biserică.

  Ce este particular însă gândirii Evanghelice este Universalitatea mântuirii. Evanghelicii nu cred într-un monopol al mântuirii deţinut de către o biserică sau alta. Evanghelicii cred într-o mântuire universală care va cuprinde pe oricine va face Voia lui Dumnezeu.

  Forma de conducere Evanghelică are atât formă Prezbiteriană (Creştinii după Evanghelie), Congregaţională[4].(Baptişti) cât şi un amestec din toate trei episcopală, prezbiteriană şi congregaţională (Penticostalii)

  Avantajul Congregaţionaliştilor este democratizarea conducerii şi dreptul la cuvânt al fiecărui membru. Dezavantajul ei este posibilitatea cu uşurinţă a înclinării balanţei în favoarea majorităţii, care poate fi rea.

 2. MA BUCUR FOARTE MULT PENTRU FRATELE EMANUEL FEDUR SI IMI DORESC FOARTE MULT SA AJUNGA SI LA NOI LA BISERICA LA REFUGIU DIN CENEI .INCA O DATA II DORESC MULTA PUTERE DE LA DUMNEZEU SI BINECUVANTARII SPIRITUALE MULTA PACE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.