EFICIENTIZARE – Plan de transport în comun pentru zona metropolitană în care operează societatea Urbis. Decizia, luată la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, va transforma societatea într-una viabilă

1
1408

Pentru eficientizarea societății Urbis va fi elaborat un plan de transport în comun care va cuprinde localitățile unde operează societatea. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri la care au participat toți primarii din zona metropolitană.

Documentul va dovedi științific care sunt zonele unde mai este nevoie să se suplimenteze stațiile de autobuz și ce tip de mijloc de transport să opereze. Mai mult, în cadrul aceleiași întâlniri s-a stabilit ca în municipiul Baia Mare să se organizeze o piață metropolitană la care să participe gratuit producătorii din zonele limitrofe. Evenimentul ar urma să se organizeze de două ori pe săptămână.

Decizia de a elabora un plan de transport în comun a fost luată la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș.

„Un operator regional cum este Urbisul nu are decât o singură șansă, să fie viabil pentru că altfel noi ca și autorități locale vom deveni incoerenți pentru că vom mărunți iar transportul în comun care pur și simplu nu înseamnă civilizație, grad de confort și calitatea vieții. Despre asta este vorba. Trebuie să facem acest plan pentru transportul în comun dar trebuie să îl realizăm într-un mod științific, pe fiecare localitate în parte din zona metropolitană pentru ca să știm unde trebuie stații de autobuz, ce fel de stații de autobuz, ce fel de mijloace de transport. După aceea trebuie să identificăm potențialul pe fiecare zonă în parte și aici mă refer la societățile comerciale care pot să beneficieze de transport”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Proiectul care cuprinde organizarea unei piețe metropolitane în municipiul Baia Mare va fi elaborat în maxim două săptămâni și pus în practică la foarte scurt timp după aceea.

„Le dați voi, zona metropolitană, un fel de adeverință, legitimații pentru a avea o evidență și stăm cu fiecare primar în parte să vorbim. Facem un acord între municipiul Baia Mare și zona metropolitană și să le dăm mese gratuite și să organizăm târgul de două ori pe săptămână în Centrul Istoric sau Centrul Nou. Și le punem noi mesele la dispoziția producătorilor. Târgul poate să aibă loc de la ora 7 dimineață până la ora 15:00”, a spus Cătălin Cherecheș.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Cand ploua puternic invit la ora de varf[ex.orele13-15] pe d-nii;primar,director Urbis,executant in statia de autobuz de la Pietrosul ,sa admire realizarea monumentala,asa ceva mai rar,unii ar trebui mentionati la ceva premiu mondial. Sa nu uite sa-si ia fiecare 3 umbrele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.