EFECTE DEZASTRUOASE – Şapte judeţe afectate în urma ploilor şi inundaţiilor, zeci de persoane evacuate, mai multe localităţi fără energie electrică

0
116

EFECTE DEZASTRUOASE Şapte judeţe au fost afectate în urma ploilor şi inundaţiilor, 69 de persoane din judeţele Neamţ, Vaslui şi Bacău au fost evacuate, zeci de drumuri, case, grădini şi curţi au fost inundate şi mii de locuinţe din 11 localităţi au rămas fără energie electrică.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, judeţele Cluj, Bacău, Bihor, Iaşi, Neamţ, Satu Mare şi Vaslui au fost afectate în urma ploilor şi inundaţiilor.

Pompierii şi poliţiştii au intervenit pentru evacuarea preventivă a 69 de persoane, dintre care 33 din judeţul Neamţ, 33 din Vaslui şi trei din Bacău, acestea fiind cazate în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale sau la rude, scrie News.

În urma inundaţiilor, pompierii, poliţiştii şi echipele de voluntari au intervenit pentru scoaterea apei din case, grădini şi curţi, decolmatarea fântânilor şi îndepărtarea aluviunilor de pe drumuri.

În judeţul Bacău, circulaţia este întreruptă pe DN 2F Bacău-Vaslui, după ce o viitură a afectat două poduri alăturate acestui drum, din localitatea Străminoasa.

În judeţul Vaslui, pe DJ 241C, între localităţile Dragomireşti şi Doagele, un podeţ a fost distrus, accesul fiind deviat pe rute ocolitoare doar pentru pietoni şi atelaje agricole.

Unsprezece localităţi au rămas mai multe ore nealimentate cu energie electrică, fiind afectaţi 3.175 de consumatori.

Duminică dimineaţă mai erau nealimentate cu energie electrică şase localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bacău şi Galaţi, fiind afectaţi 2.041 de consumatori. Echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

În urma inundaţiilor, nicio persoană nu a rămas blocată pe drumurile naţionale şi judeţene şi nu au fost înregistrate urgenţe medicale la care echipajele medicale să nu fi putut ajunge.

Traficul aerian, feroviar, maritim şi fluvial se desfăşoară, duminică, în condiţii normale.

În punctele de trecere a frontierei nu sunt restricţii din cauza ploilor şi inundaţiilor.

În judeţele afectate în urma inundaţiilor au intervenit, în ultimele 24 de ore, peste 600 de pompieri şi poliţişti, cu aproximativ 270 mijloace tehnice, aceştia fiind ajutaţi de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

După emiterea avertizărilor cod roşu şi portocaliu de inundaţii, au fost activate echipajele de intervenţie de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Bacău, Galaţi, Neamţ, Suceava, Timiş şi Vaslui.

Pentru intervenţiile în urma inundaţiilor din judeţele Bacău şi Vaslui au fost trimise echipaje cu motopompe de mare capacitate şi camioane din judeţele Harghita, Galaţi, Buzău şi Covasna.

Ministerul Afacerilor Interne a asigurat legătura cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. De asemenea, au fost transmise prognozele şi avertizările de inundaţii autorităţilor, pentru a lua măsurile necesare.

sursa INFO şi FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.