EDUCATIV – Ziua Internațională a Parcurilor, marcată în Baia Mare alături de copii, în cadrul unei acțiuni organizate de către deputatul dr. Viorica Cherecheș

0
358

EDUCATIV  Iubirea și respectul pentru natură se învață cel mai bine prin socializare și joacă în aer liber. Cu ocazia Zilei Internaționale a Parcurilor, sărbătorită în fiecare an în data de 9 august, deputatul dr. Viorica Cherecheș a organizat o acțiune tematică alături de copii. Manifestarea a avut loc în Parcul Municipal „Regina Maria” din Baia Mare.

Loading...

Parcul Regina Maria este una dintre cele mai iubite zone verzi din Baia Mare, alături de Parcul Public Central, Parcul Mara, Câmpul Tineretului şi micile părculeţe din cartiere care asigură oxigenul şi viaţa pentru oraş. Ziua Internaţională a Parcurilor, marcată în fiecare an pe data de 9 august, am petrecut-o alături de copiii voluntari din comunitatea băimăreană în Parcul „Regina Maria”, o oază de linişte şi refacere din inima oraşului.

Parcul „Regina Maria” este una dintre cele mai iubite zone verzi din Baia Mare, alături de Parcul Public Central, Parcul Mara, Câmpul Tineretului şi micile părculeţe din cartiere care asigură oxigenul şi sănătate pentru oraş. A fost şi rămâne  un punct de referinţă în istoria oraşului Baia Mare, fiind de-a lungul anilor un loc de reculegere, sport, joacă şi plimbare cu trenuleţul – un simbol al multor generaţii de copii.

Naturalețea, aleile lungi, copacii înalți, trenulețul pentru copii, lacul cu peşti exotici şi nuferi înfloriţi, înconjurat de flori, verdeaţă şi copaci, toate sub albastrul limpede al cerului, îl definesc ca pe un adevărat parc natural.

Baia Mare este „inima verde” a judeţului care are suprafaţa spaţiilor / locuitor mai mare decât cerinţele OMS. I-am ajutat pe copii să planteze flori la statuile personalităţilor culturale, ne-am bucurat de lacul plin de nuferi şi peşti şi de pista special amenajată  de-a lungul aleilor umbrite de copaci, unde copiii au alergat desculţi.

Dorinţa de cunoaştere a naturii stimulează activitatea educaţională a copiilor iar socializarea are un rol vital în dezvoltarea armonioasă. Copiii, de Ziua Internaţională a Parcurilor, au fost un model pentru băimăreni, care de multe ori rămân indiferenţi la creşterea calităţii vieţii. Spaţiile verzi îngrijite şi uşor accesibile sunt o valoare esenţială pentru băimăreni şi pentru sănătatea lor. Prin strădania copiilor, poate a fost salvată o viaţă!”, arată Viorica Cherecheș.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.