EDUCAȚIE – Primul campus şcolar din mediul rural din România, într-un sat din judeţul Alba

0
183

Primul campus şcolar din mediul rural din România a fost finalizat în satul Strungari din judeţul Alba, acesta urmând să găzduiască copii care locuiesc în zone montane defavorizate, cu risc de abandon şcolar.

Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în satul Strungari s-a finalizat, în urma unui proiect cu finanţare nerambursabilă, primul campus şcolar din mediul rural din România, acesta urmând să se inaugureze joi.

Campusul şcolar cuprinde un internat proaspăt renovat şi modernizat, un centru de zi, un loc de joacă, un centru educativ ”Casa din munte” şi va găzdui, în perioada săptămânii, copii din comune vecine în care nu există unităţi de învăţământ.

Campusul şcolar a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia ”Sprijiniţi copiii”, fiind organizat în vatra satului.

Potrivit Asociaţiei ”Sprijiniţi Copiii” Alba Iulia, proiectul a avut o valoare a finanţării de 1.943.931,60 lei.

”Amestec ciudat de arhaic şi modern, satul Strungari este atipic pentru ţara noastră şi spunem acest lucru având în vedere acţiunea strategică şi integrată desfăşurată aici pentru educarea copiilor din zona montană defavorizată. Până mai ieri, copiii de la sat mergeau să înveţe carte la oraş. Acum, datorită dezvoltării Centrului educativ <Casa din munte>, la şcoala din Strungari învaţă şi copii din cătunele de lângă oraşul Cugir sau din comunele învecinate – Sălişte şi Săsciori, copii care altfel ar trebui să meargă pe jos zeci de kilometri sau să abandoneze şcoala”, arată Asociaţia.

Mediafax

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.