Echipele mixte de intervenţie lucrează pe versanţii montani din Baia Borşa. Incendiu de pe Creasta Cocoșului a fost stins!

0
127

În această dimineaţă, echipele mixte au reluat intervenţia pentru stingerea incendiului de pe versanţii montani din  Baia Borşa. Sunt peste 100 de persoane angrenate în activitatea de la sol (silvicultori, pompieri militari, membrii ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi ai serviciilor voluntare pentru situaţii.
Lt.col. Ioan Ioniţă Sârb, prim-adjunct ISU Maramureş, a precizat că au mai fost reactivate câteva focare izolate, dar că incendiul este ţinut sub control. Se lucrează pentru lichidarea acestora. Nu se mai acţionează cu elicopterul militar care a fost solicitat să se deplaseze şi să intervină într-un alt judeţ.
Suprafaţa afectată de flăcări este de aproximativ 70 de hectare (în plus cu patru hectare de vegetaţie uscată incendiată, urmare a aprinderii unor noi focare de la rafalele puternice de vânt).
Incediul reactivat aseară pe Creasta Cosoşului, în Munţii Gutâi a fost stins de către echipele de intervenţie care s-au deplasat la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.