E OFICIAL! – Există confirmarea: dosarul primarului Cherecheș a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului!

0
2188

E OFICIAL! Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook că a primit confirmarea primirii primei sale cereri depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Astfel, în paralel cu clarificarea situației sale în instanțele din țară, acesta fiind trimis în judecată de procurorii DNA și privat de libertate ba prin măsura arestului preventiv, iar ulterior prin cel la domiciliu, Cătălin Cherecheș cere la CEDO respectarea drepturilor sale. 

Dosarul depus la CEDO privește o amplă acțiune de contestare și criticare a abuzurilor la care a fost supus Cătălin Cherecheș. Mai exact, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au fost atacate toate acțiunile procurorilor și multe dintre hotărârile și încheierile date de către instanțele românești.
„Azi am primit confirmarea primirii primei mele cereri depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mă lupt pentru respectarea drepturilor mele umane ca cetățean român și european și din acest motiv am înaintat această cerere Curții Europene pentru Drepturile Omului. Am convingerea că rezultatul acestui demers pentru dreptate va veni în ajutorul multor români ale căror drepturi sunt încălcate”, scrie Cătălin Cherecheș.
Din respect pentru angajații din sistemul penitenciar, cererea primarului nu vizează și condițiile de detenție
Cătălin Cherecheș a ales ca în acțiunea întreprinsă la CEDO să nu atace și condițiile de arest preventiv, ci  doar cercetarea judecătorească abuzivă.
„Din respect față de toți cei care muncesc in sistemul penitenciar, aceasta cerere nu vizează condițiile de detenție. Pentru o Românie cu adevarat europeană și pentru români ale căror drepturi să fie respectate”, mai scrie Cătălin Cherecheș pe Facebook.
Simona Vasiac/ActualMM
Sursă foto: Facebook
 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.