E OFICIAL – Băimărenii, așteptați să se înscrie în Coaliția pentru Baia Mare: „Reprezint Coaliția pentru Baia Mare și îi reprezint doar pe băimăreni, în nici un caz vreun partid politic”- Cătălin Cherecheș

42
5418

Cătălin Cherecheș a susținut astăzi, 9 februarie 2016, o conferință de presă în care a vorbit despre Coaliția pentru Baia Mare și ce reprezintă această platformă civică cu a cărei susținere va candida la alegerile locale din vara acestui an. Fiind o platformă civică în care se pot înscrie toți cetățenii, dar care poate fi susținută de orice entitate apolitică sau politică dornică să susțină proiectele pe care Cătălin Cherecheș le propune pentru dezvoltarea orașului, agenda electorală o vor stabili băimărenii.

Mai mult, tot cetățenii vor fi cei care vor stabili, într-un mod foarte transparent, lista candidaților pe care Coaliția pentru Baia Mare îi va susține pentru Consiliul Local al municipiului Baia Mare.

Coaliția pentru Baia Mare va promova o campanie electorală bazată pe proiecte, urmând să se țină departe de tot ceea ce înseamnă principii și practici imorale, uzate de politicieni și partide în perioade electorale. Coaliția pentru Baia Mare este o platformă civică, o asociație neguvernamentală care militează pentru proiectele strategice ale municipiului Baia Mare, principalul plan de dezvoltare fiind acela de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. La acest proiect major se mai adaugă și alte proiecte de infrastructură, dezvoltare economică, educație și mediu.

„Numele acestei asociații, respectiv Coaliția pentru Baia Mare, este o marcă înregistrată de către mine la OSIM, așa cum am înregistrat și Coaliția pentru România. Și, mai mult decât atât, voi avea plăcerea să ofer acest nume și unei alianțe electorale pe care o vom înscrie la Biroul Electoral Județean în intervalul de zece zile de după înființarea Biroului Electoral Județean, astfel încât să putem să activăm la alegerile locale pentru Consiliul Local și pentru Primăria municipiului Baia Mare. Voi fi candidatul pentru Primăria municipiului Baia Mare la aceste alegeri și voi face acest lucru sub acest brand, Coaliția pentru Baia Mare. Bineînțeles, lista de consilieri locali va conține multe nume dintre personalitățile orașului. Unii pe care îi regăsim astăzi în Consiliul Local și alții pe care din păcate nu îi regăsim astăzi și nu i-am regăsit nici până acum în acest for. Este vorba despre oameni din zona de sănătate, alții din zona de educație, din zona economică, fiecare componentă profesională sau socială importantă va fi reprezentată în Coaliția pentru Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheș, președintele Coaliției pentru Baia Mare.

catalin chereches 9 febr (22)

Potrivit legii, orice fel de alianță electorală trebuie să conțină minim două partide politice sau o organizație a minorităților naționale și un partid politic. Astfel, în momentul de față, Coaliția pentru Baia Mare are în componență Forumul Democrat German și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, două entități simbolice pentru România.

„Coaliția pentru Baia Mare și eu personal avem onoarea să beneficiem de susținerea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și, în mod simbolic, m-am bucurat de acest lucru pentru că este totuși partidul, bineînțeles provenit din Partidul Național Român, respectiv din Partidul Țărănesc, care a înglobat personalitățile care au realizat Marea Unire. Pe de altă parte, vorbim și de repere de moralitate și aici mă refer la două personalități simbol, poate mai puternice decât orice fel de personalitate pe care o vedem, Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Mai ales că unul dintre foștii președinți ai Fundației Rațiu este și partenerul nostru în Fundația Baia Mare 2021 și este partenerul nostru în proiectul pentru Capitală Europeană a Culturii. Mai mult decât atât, avem în acest moment și acordul Forumului Democrat German din România pentru a intra alături de noi în Coaliția pentru Baia Mare. Asta pentru că știți foarte bine că sunt un filogerman. O parte a familiei mele trăiește în Germania de peste 30 de ani, am făcut și studiile la Viena și sunt un om care apreciază rigoarea, cultura și tot ceea ce înseamnă fibra poporului german care de multe ori a fost pentru noi un model. Nu în ultimul rând, vreau să vă spun că există câteva organizații non-guvernamentale care bineînțeles că nu vor avea o relevanță în alianța electorală, dar vor avea o relevanță în asociație. Și aici mă refer la Asociația Esperando, prin domnul Daniel Filipaș, și mă refer la alte ONG-uri care sunt importante în zona de mediu sau în zona de asistență socială și cred că trebuie să se facă auzite prin acest mecanism al reprezentării în Consiliul Local”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Băimărenii sunt așteptați din 10 februarie să se înscrie în Coaliția pentru Baia Mare, platforma civică alături de care candidează Cătălin Cherecheș la un nou mandat de primar

Pentru a relaționa direct cu comunitatea, Coaliția pentru Baia Mare va fi găzduită într-o clădire situată la intersecția străzilor Minerilor cu Victoriei, în apropiere de Podul Viilor. Aici, în fiecare zi cetățenii vor putea participa la audiențe cu primarul Cătălin Cherecheș sau cu reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare. De asemenea, băimărenii vor putea și să se înscrie în această asociație, Coaliția pentru Baia Mare. Adresa Coaliției pentru Baia Mare este strada Victoriei nr. 2, intrarea dinspre Podul Viilor. Cetățenii vor juca un rol important în selecția viitorilor consilieri locali care vor candida la Consiliul Local pe lista Coaliției pentru Baia Mare.

„Săptămâna viitoare vom prezenta o primă formă a listei de consilieri locali urmând ca cetățenii, prin prezența lor la sediul Coaliției pentru Baia Mare sau prin activitatea lor pe site-ul pe care îl vom deschide, prin acele tichete pe care le vom face în presa locală și pe care le vor putea trimite Coaliției, își vor putea ordona în funcție de preferințe consilierii. În final, într-un mod foarte transparent, o să avem ordinea pe lista Coaliției pentru Baia Mare a consilierilor locali. Nu în funcție de dorințele mele sau ale unor colegi de-ai mei care vor fi prezenți pe listă, ci în funcție de dorințele cetățenilor și ale modului în care receptează băimăreanul fiecare dintre oamenii pe care îi vom propune pe această listă. Din această săptămână vom începe în cartierele municipiului un dialog cu cetățenii care vor fi parte a Coaliției pentru Baia Mare pentru a recepta proiectele pe care le gândesc pentru scara lor de bloc, pentru curtea blocului, pentru strada și cartierul în care locuiesc și vom crea un mecanism de control între cetățean și Consiliul Local. Îmi doresc ca în următorul mandat de primar să îmi joc mult mai mult rolul de arbitru între Consiliul Local și cetățean. Astăzi, relația dintre Consiliul Local și cetățean este una destul de modestă, ca să spun așa, ineficientă. Nu vă ascund că dorința noastră este să luăm majoritatea în Consiliul Local. Asta nu pentru a putea să coordonăm în totalitate Consiliul Local, ci pentru a putea să punem în aplicare proiectele pe care le avem și acum și le vom avea în continuare pentru Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș îi invită pe băimăreni să acorde votul pentru Consiliul Local Coaliției pentru Baia Mare

Cătălin Cherecheș a arătat că este util ca un primar să aibă alături Consiliul Local pentru a reuși demararea proiectelor de care are nevoie municipiul Baia Mare pentru a se dezvolta.

„Îi rog pe băimăreni să înțeleagă că dacă mă votează pe mine pentru funcția de primar din partea Coaliției pentru Baia Mare e util să aleagă Coaliția pentru Baia Mare și reprezentanții acesteia pentru Consiliul Local. Este un lucru care deschide și o cale generoasă pe care eu sunt foarte hotărât și deschis să merg, chiar dacă celelalte partide mai mici sau mai mari vor fi minoritare în Consiliul Local. Este o cale spre dialog și spre o consolidare a activității și a acțiunii comunitare pe care o are un Consiliu Local în municipiul nostru. Vom avea chiar disponibilitatea să oferim, majoritari fiind în Consiliul Local, posturi de viceprimari și partidelor care sunt reprezentate insuficient în acest for. Și aici avem deschiderea spre orice fel de partid politic care ne aduce în față oameni capabili care pot să gestioneze anumite atribuții pe care primarul le oferă”, a spus Cătălin Cherecheș, președintele Coaliției pentru Baia Mare.

Coaliția pentru Baia Mare nu va face alianțe cu niciun partid politic până la alegeri

În cadrul conferinței de presă Cătălin Cherecheș a prezentat și modul de acțiune a Coaliției pentru Baia Mare atât în perioada pre-electorală, cât și electorală. Mai mult, aceasta a arătat că Coaliția pentru Baia Mare nu va face vreo alianță electorală cu niciun partid politic până la alegerile locale.

catalin chereches 9 febr (33)

„Nu voi vorbi despre niciun fel de partid politic începând de azi și despre niciun fel de candidat formal, informal, conjunctural sau neconjunctural al vreunui partid politic. Nu voi răspunde niciunui fel de atac de manieră sau de speță mai joasă sau mai puțin joasă. Nu voi spune decât despre oamenii acestui oraș, despre oamenii Coaliției pentru Baia Mare și despre proiectele pe care le avem și pe care vrem să le continuăm. Pentru că noi nu venim cu nimic nou. Noi venim cu câteva repere și câteva lucruri pe care toți băimărenii și le doresc: muncă, respect și dragoste. Acestea sunt cele trei lucruri care trebuie să funcționeze și aici, dacă vorbim de muncă, vorbim și de dezvoltare economică. Dacă vorbim de respect, vorbim și de ordine publică și de curățenie. Dacă vorbim de dragoste, vorbim de copii, de educație, de cultură și de vârstnici. În aceste trei concepte putem regăsi tot ceea ce înseamnă viață, dorință și dezvoltarea unui oraș. Deci vom vorbi doar despre Baia Mare, despre gândurile și proiectele pe care le avem despre Baia Mare. Dar astăzi trebuie să vă spun un lucru. Chiar dacă Coaliția pentru Baia Mare va conține foarte puține și simbolice entități politice, vă spun sigur că nu vom intra în niciun fel de colaborare înainte de alegeri cu vreun partid politic mai mare sau mai mic, nici măcar cu UNPR-ul al cărui membru fondator am fost. Îi respect pe toți colegii mei. Pe cei din Partidul Național Liberal și cei pe din Partidul Social Democrat, dar și pe cei din Uniunea Național pentru Progresul României. Le doresc mult succes în alegeri și le doresc să aibă inspirație să propună pentru Maramureș lucruri pe care nu au reușit să le facă în 25 de ani. Cred că după alegeri ne putem regăsi într-o formulă coerentă, așezată, de oameni echilibrați care să poată să construiască pentru Baia Mare și pentru Maramureș mult mai mult”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș candidează la un nou mandat, dar susținut de băimăreni, nu din partea unui partid politic

Cătălin Cherecheș a declarat că în cursa electorală în care se va înscrie nu va reprezenta niciun partid politic. Mai mult, președintele Coaliției pentru Baia Mare a arătat că își dorește ca cetățenii să realizeze agenda electorală a coaliției pentru această perioadă.

„Reprezint doar Coaliția pentru Baia Mare și îi reprezint doar pe băimăreni. Când va fi vorba de a menționa apartenența politică cu siguranță că pe acea fișă nu va fi niciun partid politic. Îmi voi juca acest rol de mediator între comunitate și Consiliu Local, dar în primul rând îmi doresc ca întreaga campanie electorală să fie calată pe interesul băimărenilor și pe proiectele mai mari sau mai mici, dar aceste proiecte trebuie să vină și dinspre comunitate. Mi-aș dori ca băimărenii să fie cei care să formeze și să dea viață întregului concept de campanie electorală a Coaliției pentru Baia Mare. Nu îmi doresc să fie doar o chestiune care să pornească de la mine sau de la consilierii locali spre comunitate. Vom schimba puțin lucrurile și voi dori ca băimărenii să facă agenda electorală a mea ca și primar al municipiului Baia Mare și a viitorilor consilieri locali. În acest mod să își vor putea verifica consilierii locali modul în care se pune în aplicare fiecare proiect mai mic sau mai mare din cartierele municipiului Baia Mare. Implicarea cetățenilor, a băimărenilor în chestiunea electorală, dar mai departe în chestiunile administrative este cheia pe care trebuie să o descoperim împreună în următorii ani”, a spus Cătălin Cherecheș, președintele Coaliției pentru Baia Mare.

Dorința primarului Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de primar a fost exprimată de către acesta public. Astfel, primarul municipiului Baia Mare a arătat că își dorește ca şi comunitatea să fie implicată în fiecare demers.

„Mi-aș dori ca următorul Consiliu Local să mă degreveze de câteva sarcini și să fie mult mai implicat în a elabora hotărâri de Consiliu Local. Vă menționez că doar două hotărâri de Consiliu Local până acum au fost inițiate de către consilierii locali. În Coaliția pentru Baia Mare își poate găsi locul orice băimărean. Și băimărenii sunt și români, și maghiari, și germani, și evrei. Sunt și liberali sunt și social-democrați sunt și creștini democrați și ortodocși, catolici, greco-catolici și reformați. Dar cel mai important lucru este că sunt băimăreni și majoritatea băimărenilor își vor găsi locul în această Coaliție pentru Baia Mare alături de mine și alături de proiectele pe care le avem pentru Baia Mare. Noi, în comparație cu ceilalți, putem arăta trei lucruri pe care nimeni nu le poate arăta. Cum a fost Baia Mare, cum este Baia Mare azi și cum va fi Baia Mare. Nimeni nu poate arăta acest lucru decât eu și Coaliția pentru Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheș, președintele Coaliției pentru Baia Mare.
Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

42 COMENTARII

 1. De parca partidele nu ii reprezinta pe baimareni. Iar daca totusi ii reprezinta, evident ca doar cele doua ii reprezinta: germanii si taranistii. De unde, am putea trage concluzia ca cetatenii baimareni pot fi grupati in doua categorii: germani si tarani. Cum Chereches nu e german, e clar ca face parte din cealalta categorie. Adica e taran. Q.E.D.

  • care partid a facut ceva notabil pentru oras si judet ? doar povesti si balarii.Marea realizare a lui Ciceu, de sfarsit de mandat e sa faca primul CAP postdecembrist din judet.Ce o sa mai rad cand totul va fi un fiasco si o sa se transforme in parcare de TIR-uri cu fetite zglobii.Cu putin noroc poate chiar ii va purta si numele.

 2. Coalitia pentru Baia mare e initiata si va fi condusa de catre o persoana de o onestitate si de un bun simt indoielnic. Nici nu merita sa citesc acest articol. Cum sa te inscrii intr-o miscare a unui corupt?

 3. Era nevoie de o asemenea platforma civica. Aveti votul meu si al familiei mele. Venim sa ne inscriem. Ma bucur ca putem pune oameni si in consiliu local. acolo ii buba, ca ajung tot felul de insi pusi pe linie politica

 4. stim cu totii cat esti de filogerman..sa ne aducem aminte de campania electorala din 2014…stai. ce? :))=)) dl. primar, devii comic.

 5. frumoasa miscare acuma inainte de alegeri, iar face misto din baimareni „domnu” primar, eu spun ca nu ar fi cazul sa il alegem din nou tot pe Chereches, el e doar un smecheras ce stie cum sa se invarta sa prosteasca lumea, un fel de Anghel, si oricum a facut destui bani construind o gramada de chestii in baia mare cu bani europeni deci poate sta linistit acasa (prin constructii se iau spagi pt a castiga licitatia). tiganii de pe craica is tot acolo, el doar a facut strazi si parcuri pt ca acolo se invart bani… doar ca baia mare e un oras de mineri si tarani, suntem prea prosti noi sa ne dam seama, o sa il votam pe Chereches alte 5 mandate ca si pe cristian anghel

  • Prietene adi,scrie pe celalalt ziar on line,ala care il preaslaveste pe Tagarlas si pe ceilalti, ceea ce scrii aici despre Chereches si vezi daca o sa-ti apara postarea.Asta e diferenta…Aia daca acum iti baga pumnu in gura,gandeste-te ce ar face cand ajung avocateii si profesorasii la butoanele orasului.

  • Da ce conteaza ca sr invarte in locul unde se piate fura daca face ceva ptr oras? Da cel mai important ptr mine e sa am un primar fara dosar ca asta ma ingrasa … hahaha nu sa vad ca am unde parca masina sau unde sa se joace copii sau aproape ca pot umbla descult la cat de curat orasul….ce d-zeu sunt atatia Gica contra in orasul asta??? Anghel nu a facut nimic inafara de furat(eventual) Deci nu e buna comparatia…

 6. Ideea in ansamblu e foarte buna.Ar fi cazul sa scapam de politruci, de smenarii de pe listele partidelor care nu au reprezentat niciodata interesele baimarenilor ci diferite grupuri de interes de joasa speta.Nici acum in ultimul ceas nu auzi vreun liberal sau pesedist vorbind de locuri de munca decent platite sau de un nivel de trai peste limita de subzistenta.Pacat ca nu exista o initiativa pentru o astfel de coalitie si pentru judet,un judet al caror incompetenti nu au fost in stare sa ne scoata de pe ultima pozitie de dezvoltare economica din N-V Transilvaniei.Ramanem in continuare singurul judet fara nici un Parc Industrial si cu cele mai mici salarii din tara.

  • Acum sint sigur, esti juristul Micle ( pupincuristul lui KAKE ) de la Vital.
   Apropo, in loc de a sta pres la KAKE mai bine ai pune mina pe carte ca la probleme legate de drept esti bita

   • Stai linistit,nu e singurul micle din acest oras.Iar daca suntem mai multi care il preferam pe KAKE in locul celor care au jefuit orasul si au lasat-o in ruine.inseamna ca ne pasa.Nici un liberal nu vad ca ar scoate vreun cuvant despre parcul Mara in care s-au investit milioane de euro iar la primul inghet toate aleile s-au facut praf ( de parca era lucrare facuta in Spania, unde nu ingheata niciodata),sau de buda aia de constructie pe post de scena,de bordurile care au locul bazaltului si au rezistat doar cativa ani, de copacii plantati cu miile si care nu rezistau nici macar o vara, de cocalareala, de lipsa parcarilor, de masinile parcate pe trotuare,de lipsa de semafoare si sensuri giratorii,de toparlanii,agaricii,ghiorlanii,ciumetii si badaranii de prin oras,pe care i-a mai temperat actualul edil prin ridicarea unor alte standarde.

 7. Buna tuturor , deci parerea mea este ca domnul primar ar crea sa facă o coalitie acum inainte de alegeri cu care la momentul alegerilor ar putea avea un avantaj pt înscrierea coalitiei intrun anumit partid după alegeri deci ce facem noi aici al susținem pe primar sa ne poată vinde după alegeri din partea mea nu e cosara treaba. Apropo la cimentul cu banii de spate pt lucrările ce sau facut in bm, stimați cetățeni nimic nu se face fara bani deci cu spaga fara spaga nu mai contează ceea ce contează este sa se face ceva si acel ceva sa se faca bine. Va multumesc.

  • poi e evident, scrie clar mai sus: „Coaliția pentru Baia Mare nu va face alianțe cu niciun partid politic până la alegeri”, dar dupa alegeri…

 8. Iata, iata cum lingaua asta de vasiac simona si aici si-a gasit locul lingerilor de cur , fata la cata scoala ai,,,??????? nu ne miram ,, si mai sunt adepti de LIngaii pop florica, florin, vasile, micle un cacat de om ,, mai lipseste DINTRE VOI PISE cu trupa lui de rromii,, care se pare ca nu stiu inca cei aia coalitie,, deci kake te vor mai sustine securisto-comunistii mari pensionari a acestui oras cu astfel de structuri se pare cea mai mare structura de asemenea bolsevici,, care te-au mai votat,, grav este ca dupa 26 de ani nu scapam de aceste lepre care isi mai duc mizeria prin fagadau !!!!!!!!!!

  • Mai mare lepra decat tine si imbuibatii pe care ii aperi nu cred ca exista.Te doare,asa-i ? La multi le fuge pamantul de sub picioare, plus ca urmeaza alti 4 ani in care nu o sa lingeti nimic din bugetul primariei,poate doar….

  • Mai ioane,dupa cum postezi,ca un adevarat analfabet,ne si dam seama ca esti pupincurist de-a lui Dolha si Tagarlas.Eu sper ca atat PNL-ul cat si PSD-ul sa nu treaca de 10 % ,ca sa nu mai vad viceprimari din randul lor.Iar lepra cred ca ai putea sa-i zici si la mamuca-ta, ca a reusit sa scoata la viata un veritabil idiot.

 9. nu ca îl apar pe Chereches dar hai sa fim seriosi la cate mai sunt de făcut in acest oras chiar nu ne putem permite sa vina vreun aventurier la conducerea urbei,asa numai sa ne aflam in treaba si sa experimentam cum ar merge lucrurile si cu vreun incompetent .

 10. Sunt pe aici foarte multi carcotasi care il fac pe actualul primar cu apa si otet! Mai fratilor,va dati cu capul de beton degeaba…….tot Chereches o sa fie primar!!!!! Va spun inca de pe acuma, succes d-le Catalin Chereches! Eu si fam mea va sustinem!!Doamne ajuta!

 11. Domul primar poate candida, intrucat prezumtia de nevinovatie ar trebui sa fie aplicata pentru toti,
  In mandatul domniei sale a demonstrat ca este un bun manager , Ii dorim mult succses.

 12. Comentariu:Buna seara.Inteligenta,seriozitatea,rigurozitatea,puterea de a munci zi si noapte pentru comunitatea baimareana,corectitudinea si hotararea il recomanda si il face inbatabil pe domnul Catalin Chereches in vederea obtinerii unui nou mandat de Primar al Municipiului Baia Mare.Succes domnule Primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.