E GRAV – Județul Maramureș ocupă primul loc la distribuirea și consumul de substanțe halucinogene

2
278

Maramuresul este pe locul I in ceea ce priveste consumul de substante halucinogene. Specialistii atrag atentia ca este alarmanta varsta consumatorilor, printre aceștia putand fi gasiti inclusiv copii de 7 ani.
Consumul de droguri este cea mai mare tentatie a zilelor noastre. Daca am fi inclinati sa credem ca substantele halucinogene sunt atractive doar in randul tinerilor, riscul de a ne insela este foarte mare deoarece varsta consumatorilor a scazut foarte mult, printrei ei inregistrandu-se copii si minori. De altfel nu-i un secret pentru nimeni, in fiecare zi, in diferite zone ale municipiului Baia Mare pot fi observati zeci de copii care consuma substante halucinogene sub diferite forme.

Din nefericire judetul Maramures se situeaza pe primul lor si in ceea ce priveste numarul ridicat al distribuitorilor de droguri. Specialistii recunosc ca acest lucru reprezinta o problema grava iar in cazul in care parinti inu cer ajutor de specialitate, tinerii vor ajunge sa fie dependenti si sa aiba grave probleme de sanatate.

Specialistii sustin ca au intocmit chiar si o lista cu locurile de unde pot fi procurate substantele halucinogene. Pentru a-i atrage in cursa, unii dealeri le ofera gratuit primele tigari copiilor si adolescentilor astfel incit acestia sa isi doreasca sa devina consumatori de droguri. Odata intrati in acest joc al mortii cu greu mai pot iesi. Totul tine de vointa, dar si de sprijinul primit din partea parintilor, autoritatilor si al medicilor de specialitate.
Delia Kovacs

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. oare in ce domeniu judetul si orasul nostru lipseste a fi primul ,, deci primii la evziune, primii la halucinogene,, primii la tigari, primii ,,primii, primii la taiat si furat PADURI,,, etc,, ne aducem aminte cum functionar din primaria BAIA MARE aducea sub obladuirea marelui unchi SPP Maramures flori ornamentale din AUSTRIA,, adicatelea CANEPA frate si satmarenii l-au retinut si unchii de BAIA MARE i-au dat drumul si te miri de unde papam cu atata foame halucinogene ,, mai mai , stai un pic asta a fost tot o tinem cu asta pai mai terminati odata !!!!!!!!!!!! ADEVARAT dar iata cum se perpetua treaba noa ce sa zicem SPOR LA TREABA !!!!!!! si noua ne plac da n-avem bani !!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.