E BINE SĂ ȘTIȚI – În Ungaria este cod roșu și cod portocaliu de caniculă

0
173

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenționare cod roșu de caniculă pentru județele din nord-vestul Ungariei, valabil pentru ziua de 7 august 2015, până la miezul nopții.

Județele afectate sunt: Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom și Veszprem. Pentru restul teritoriului ungar va fi în vigoare, în aceeași perioadă de timp, un cod portocaliu de caniculă.

Se prognozează că valul de căldură va continua și în zilele următoare, așteptându-se ca temperaturile să depășească, cel puțin până la începutul săptămânii 10-16 august 2015, valorile medii înregistrate pentru această perioadă.

Valorile ridicate ale temperaturilor pot favoriza și apariția furtunilor (vânt, ploaie și, posibil, grindină), așteptându-se astfel de fenomene extreme, în special, în zona de sud-vest a Ungariei.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (ce poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.