DUPĂ DOI ANI DE ABSENȚĂ – Barack Obama îl trimite pe Hans G. Klemm ambasador în România

0
134

Preşedintele Barack Obama l-a desemnat marţi pe Hans G. Klemm candidat pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Candidatura sa urmează să fie supusă aprobării Congresului. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a comentat miercuri dimineaţa vestea desemnării unui ambasador, după mai bine de doi ani în care ambasada a fost condusă de un însărcinat pentru afaceri.

”Vreau să salut această nominalizare. Ministerul de Externe ştia, dar conform procedurilor am păstrat confidenţialitatea. Hans G. Klemm este un diplomat de carieră, cu dosar bun şi vă informez că partea română şi-a dat acordul. Este important să avem un ambasador după doi ani de vacanţă a postului şi cred că nu e lipsit de semnificaţie că se face în acest an în care împlinim 135 de ani de relaţii diplomatice cu SUA. Procedura presupune audierea lui de către Congresul SUA. Nu cred că procedura va dura foarte mult”, a declarat Aurescu.

Hans G. Klemm, angajat in Foreign Service din cadrul Departamentului american de Stat, este senior advisor in cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat, pozitie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, acesta a fost principal deputy assistant secretary in cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului in perioada 2012 – 2015. A ocupat postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific, in 2012, si senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 – 2012. A fost ambasador in Timorul de Est in perioada 2007 – 2010.
Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 – 2007, director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 – 2006.

A fost director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 – 2001. A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago. A absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.
Ultimul ambasador plin la Bucuresti a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul in decembrie 2012, dupa care misiunea diplomatica a fost condusa interimari: Duane Butcher si acum Dean Thompson. Statelor Unite li s-a reprosat ca nu trimit ambasador plin intr-una din tarile cu care au parteneriat strategic si intr-un context regional dificil generat de criza ucraineana.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.