DUPĂ 5 ZILE, REACȚIONEAZĂ PRIMĂRIA – Autoritățile au dispus eficientizarea activității de deszăpezire pe raza municipiului Baia Mare

2
1352

La cinci zile după ce Baia Mare a fost pur și simplu îngropată sub zăpadă, fapt care a dus la valuri de nemulțumiri din partea băimărenilor, reprezentanții administrației locale au remis mass media și un comunicat de presă în care arată cum autoritățile “au dispus eficientizarea activității de deszăpezire pe raza municipiului Baia Mare”.

 

Luni, 5 decembrie, încă se circula extrem de greu chiar și pe principalele artere din oraș, iar în cartiere dezastrul rămas în urma ninsorii, nedeszăpezirii și a înghețului, încă provoacă nervi. Vă redăm mai jos, integral și fără corectură, comunicatul Primăriei Baia Mare semnat de către Direcția de Relații Publice (propunem ca la această direcție să fie angajată de urgență o persoană care stăpânește limba română! n.r.):

„Procedurile pentru desfășurarea licitației de deszăpezire a Municipiului Baia Mare fost demarată de către autoritățile administrației publice locale în toamna anului trecut. Au fost organizate două licitații, în sistemul SEAP, la care nu s-au prezentat nicio societate comercială sau oporator. În aceste condiții, s-a făcut un studiu de piață, prin care s-a solicitat de la 10 operatori oferte pentru efectuarea activității de deszăpezire în Municipiul Baia Mare. A fost primită o singură ofertă din partea unui agent economic. În conformitatea cu prevederile legislației în vigoare a fost încheiat un contract, prin care societatea s-a angajat să presteze servicii cu patru utilaje mici și două utilaje medii.

Primarul interimar Marinel Rob, în calitate de președinte al C.L.S.U. Baia Mare, a convoca, în regim de urgență, o ședință pentru a se analiza oportunitatea declarării situației de urgență în Municipiul Baia Mare, ședința la care a fost invitat să participe și prefectul Mihai Sebastian Lupuț.

În cadrul ședinței au fost analizate aspecte cu privire la precipitațiile căzute sub formă de ninsoare, modalitatea în care s-a desfășurat activitatea de deszăpezire, respectiv problemele generate de zăpadă în traficul rutier și pietonal, a precizat primarul interimar Marinel Rob. Din motive tehnice, invocate de societate, aceasta a intervenit în prima fază a intervenției cu un număr redus de utilaje, față de cel prevăzut în contract, iar situația a condus la desfășurarea traficului rutier în condiții dificile, de iarnă pe străzile aferente unității administrativ-teritoriale.Reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gheorghe Pop de Băsești” au precizat că nu sunt întrunite caracteristicile unei situații de urgență și că nu se impune declararea acesteia.

Primarul interimar Marinel Rob a declarat că s-au început demersurile pentru a se lua măsurile care se impun pentru sancționarea persoanelor juridice și fizice care nu și-au îndeplinit atribuțiile pe perioada de intervenție în activitatea de deszăpezire. De asemenea, s-au suplimentat utilajele de intervenție care vor lucra la deszăpezirea arterelor principale și a celor din cartiere. Se lucrează, în prezent, manual și mecanizat la îndepărtarea zăpezii înghețate de pe trotuare, din stațiile de autobuz și troleibuz, treceri de pietoni, din parcările publice și Piața Libertății.

La această dată, sunt în derulare procedurile pentru negociere, fără publicare prealabilă și pentru licitație pentru a avea un operator care să dețină capacitate tehnică de intervenție în condiții optime și la timp a activității de deszăpezire a municipiului Baia Mare”.
Direcția Relații Publice
Credit foto: Mezok Dan

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Sa speram ca vom avea toate caile de acces dezapezite, in general strazile laterale cu toate ramificatiile lor ,( str. Pădurarilor, Rîului. Baladei și altele din cartierul Ferneziu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.