DUBLU SCOP – Preoţii care au umblat cu crucea au adunat semnături pentru schimbarea Constituţiei

2
1161

Preoţii din Eparhia ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului care au umblat în aceste zile pe la casele credincioşilor să vestească Botezul Domnului au avut un dublu scop. Pe lângă binecuvântarea caselor aceştia le-au cerut credincioșilor să semneze un document prin care se solicită schimbarea Cosntituţiei.

„Eu am făcut în numele credincioşilor. M-au rugat curatorii şi am constituit un comitet şi am umblat ca să se modifice acel paragraf din Costituţie pentru că Sfânta Scriptură spune clar: de aceea a lăsat omul pe tatăl său şi pe mama sa, se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Noi nu cerem altceva decât să se modifice acel paragraf din Constituţie unde scrie «soţi» să fie «bărbat şi femeie»”, spune preot Ioan Pop, Parohia “Sfântul Nicolae” Baia Mare.

Oamenii altarului susţin că nu cer altceva decât ca în Constituţia României să fie preluată ad-literam textul din Biblie.

„Nu cerem altceva decât ca în loc de termenul de soţi să fie înlocuit clar cu bărbat şi femeie. Căsătoria este legiferată între bărbat şi femeie. Eu, copiii care au fost cu mine au luct semnături de la cine a dorit să semneze. Am adunat cam 1.000 de semnături”,a precizat preotul.

Acţiuni similare au avut loc în întrega Eparhie a Maramureşului şi Sătmarului şi preoţii spun că au apelat la acest gest pentru că pruvesc cu îngrijorare tot mai mare declinul moral al societăţiii actuale.

„Vedem şi nu trebuie să vedem ci trebuie să auzim şi trebuie să şi vedem să şi auzim. Dumnezeu ne-a lăsat şi ochii, ne-a lăsat înţelepciune şi ne-a lăsat pentru ca să cunoaştem şi să vedem minunile lui Dumnezeu. Nici dobitoacele nu fac ceea ce auzim că vor alţii să facă. Sper că guvernanţii noştri să nu se încadreze la rangul de jos. Să aibă urechi, să nu vină la Biserică numai atunci când doresc să primească un vot ci să asculte şi mesajul nu numai al preoţilor ci şi al Bisericii şi al tuturor credincioşilor că şi eu nu sunt altceva decât un reprezentant al credincioşilor de la Parohia Sfântul Nicolae din Baia Mare”, a mai spus preotul.

În ciuda faptului că preotul susţine că acţiunea a făcut-o pe cont propriu, la nivel naţional fost constituită o platformă civică pe lângă Biserica Ortodoxă Română care are ca scop modificarea articolului din Constituţie în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie. Şi Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe români să susţina efortul Bisericii de a apăra familia „naturală, tradiţională şi universală”.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Statele moderne se intrec deja care legalizeaza mariajele gay mai repede, Papa Francisc sustine initiativa acestora si tolereaza mariajele gay da noi demonstram din nou ca suntem cu 20 de ani in urma. Felicitari BOR, o alta initiativa de toata jena!

  2. Eu as vrea sa umble cu Coranu’,sa se legalizeze 4 muieri/cap de mascul.Ce are de-a face biblia intr-un stat laic?Ce influente pozitive aduce,,bi(tri)blia?Iar majoritate popilor au dat cu ciocu’ la swecu’ exact din acest motiv.Au fost dovediti,,pidosnici”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.