Dreapta, frate

0
176

De ce e Baconschi transpirat și gîfîie? Păi, face eforturi monumentale ca să se ridice de sub farmecul Elenei Udrea, acolo unde a căzut acum doi ani, la o plenară. După cum s-a văzut, omul n-a stat prea mult în picioare, el căzînd iar, duminică, sub farmecul Monicăi Macovei. Femeile preferate ale președintelui Băsescu ar trebui să fie mai cu băgare de seamă atunci cînd pășesc, în fustă, peste locul unde zace, prăbușit la pămînt de admirație, intelectualul Baconschi.

Din neglijență, și Elena, și Monica s-au molipsit de la el de o boală ideologică rușinoasă, care se observă la amîndouă atunci cînd deschid gura. Se cheamă ideoragie și se manifestă printr-o scurgere ideologică fără noimă, cauzată de Virusul Dreptei. Așa cum Elena Udrea nu obosește să spună, așa cum Monica Macovei și Reformiștii insistă, așa cum MRU și Mihail Neamțu declamă, așa cum însuși Boc a primit ordin să susțină, iar Traian Băsescu a dat, PDL și derivatele sale ar reprezenta dreapta politică. În această fantasmă se leagănă renașterea PDL, zîmbindu-ne senin, ca un criminal în serie convertit la filatelie.

În realitate, PDL prezintă gene și năravuri inverse, între el și Adam Smith fiind aceeași distanță ca între un singur kilogram și Adrian Papahagi. PDL se trage fără ocolișuri din

Partidul Comunist Român, pe ale cărui structuri s-a cățărat ca o iederă tînără, plină de ofițeri îmbobociți. PD a fost mereu numele conspirativ luat de FSN în fața noilor probleme ridicate de capitalism. Șeful providențial al acestui partid, Traian Băsescu, a fost turnător la Securitate, o organizație despre care, cu excepția informatorului Voiculescu, nimeni n-a mai susținut că ar fi fost de dreapta. Monica Macovei, la rîndul ei, a fost colaboratoare a fostului PCR, și e aproape imposibil pentru cineva, chiar pentru politologul Cristian Preda, să extragă partidul favorit al lui Ceaușescu din rîndul formațiunilor de stînga.

Nu trebuie uitată, atunci cînd clădim dosarul de dreapta al PDL, fuziunea ideologică și la nivel de agenți între PD-ul lui Traian Băsescu și PNR-ul lui Virgil Măgureanu – un adept al dreptei și el, dar al dreptei informări, fără ocolișuri. Cadrele provenind din zațul ideologic al Savantei și al Cizmarului sînt multe și n-au cum fi de dreapta, chiar dacă au susținut din răsputeri monarhia președintelui Băsescu.

Foști șefi la UTC, la ASC, la vamă, la miliție și la Direcția a IV-a, fluturi, fălci, doriniacobi, seculici, silvianionești, pinalți și foști contabili ai Securității care au trecut PD prin toate metamorfozele sale de salon, conduc și astăzi ședințele de dreapta la sediul din Modrogan.

Pe partea economică, cu toții ar dori să sugă vlaga națiunii direct de la buget. Dreptacii au lucrat numai la stat, au încasat salarii direct din deficit și sporuri din împrumuturile FMI, înfășurați, de fiecare dată, în aprigul drapel al dreptei. Despre piață și antreprenoriat, despre riscuri și creativitate, sau despre responsabilitate și fisc – nimic.

Există o dreaptă a PDL, dar aia a fost băgată adînc în buzunarele țării, iar acum o spală liniștită pe sora ei stîngă, aflată la putere. În schimb, dreapta despre care tot bat cîmpii partidul, Monica și reformiștii ei e doar dreapta și sfînta prostie.
Doru Bușcu

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.