DRAGNEA, AMBASADOR AL TURISMULUI MARAMUREȘEAN – „Vom reabilita drumul de pe Valea Izei și vom acorda fondurile necesare pentru finalizarea Aeroportului Internațional Maramureș”

15
4157

ZILELE MARAMUREȘULUI  Vineri, 19 mai 2017, cu începere de la ora 19.00, la Castel Transilvania a avut loc Gala Ambasadorilor, eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” în cadrul ”Zilelor Maramureșului”, unde s-au înmânat titlurile de „Ambasadori ai Turismului Maramureşean” unor personalități din diverse domenii de activitate.

Programul artistic a fost oferit de artişti maramureşeni consacraţi precum Paula Seling, Adi Sână, Dumitru Fărcaș, Ducu Bertzi, Grigore Leșe. Totodată, a avut loc și prezentarea costumelor tradiționale din garderoba Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, intitulată Colecția „Lada de Zestre”. Participanții au servit specialități din gastronomia românească dar și din cea internațională, preparate de chef Niculai Tand.

La acest eveniment select la care au participat și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la București a fost prezent și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, căruia i s-a înmânat titlul de ”Ambasador al Turismului Maramureșean”, de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. ”Sunt onorat de această distincție care mă obligă și mai mult față de Maramureș. De câte ori am promis ceva am făcut, pentru că Maramureșul este o zonă strategică pentru noi, are un potențial uriaș de dezvoltare și va beneficia de întreg sprijinul autorităților centrale”, a declarat Liviu Dragnea.

Gabriel Zetea: ”CJ Maramureș a stabilit ca principale preocupări promovarea județului ca destinație turistică și recuperarea relațiilor internaționale”

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a precizat că ”Zilele Maramureșului” au fost organizate pentru ca toți cei prezenți să se bucure de cele mai frumoase locuri de pe pământ, care se găsesc în județul nostru.

Am invitat foarte mulți oameni alături de noi pentru a le prezenta splendorile Maramureșului. Consiliul Județean Maramureș a stabilit, în plenul său, că principalele preocupări sunt promovarea județului ca destinație turistică și recuperarea relațiilor internaționale, care au fost pierdute în ultimii ani. Conducerea executivă și consilierii județeni au decis că vor face toate eforturile necesare pentru ca aceste lucuri să devină realizabile. Pe lângă acestea, însă, avem nevoie de investiții în infrastructură. Și, poate, pentru că județul nostru este la câteva sute de kilometri depărtare de București, vreme de 20 de ani investițiile au lipsit sau au fost insuficiente în Maramureș. Abia în ultimii trei – patru ani, lucrurile au început să se schimbe și am intrat într-o eră nouă. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost și a rămas un prieten al nostru, iar din perioada în care a condus Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și până în prezent am avut cea mai mare infuzie de fonduri în proiectele județului. Am convingerea că, în ceea ce privește infrastructura rutieră și aviatică, în perioada următoare vom avea întreg sprijinul Guvernului României”, a declarat șeful administrației județene.

Liviu Dragnea: ”Vom reabilita drumul de pe Valea Izei și vom acorda fondurile necesare pentru finalizarea Aeroportului Internațional Maramureș”

Discursul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a început cu o tentă de glumă, precizând faptul că, de câte ori este invitat la astfel de manifestări știe că, după amabilitățile de început discuțiile se vor centra pe obiectivele de investiții.

Dacă vorbim despre turism, vedem un pliant care ne prezintă o plajă, un șezlong și un hotel. Dar nu asta este tot ce înseamnă turism, deși iubesc litoralul românesc. În Maramureș, spre exemplu, oriunde te uiți, vezi ceva frumos. Maramureșul este un loc unic în lume, pe care îl iubesc pentru că se încăpățânează să se opună globalizării și să rămână autentic românesc. Ce poate fi mai frumos decât faptul că oamenii de pe Valea Izei merg în costume populare la biserică? Iar acum vă pot spune că drumul de pe Valea Izei se va face. Drumul acesta a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării și foarte curând acest lucru va deveni oficial. Este greu, însă, să ne punem speranțe într-un turism modern fără a vorbi de un aeroport. Știu că au existat multe discuții pe marginea acestui aeroport, la început de ce nu se fac lucrări, apoi de ce s-au făcut lucrări fără a fi acoperite din punct de vedere financiar. Ce pot să vă spun este faptul că, la următoarea rectificare bugetară, vom acorda bani pentru a putea începe să faceți plățile. Și asta, pentru ca bugetul Consiliului Județean să fie folosit în alte direcții”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Mai mult, a dat asigurări că tot ce trebuie făcut la nivel central pentru Maramureș se va face, iar în acest sens, în cel mai scurt timp, vor fi aprobate proiecte care vor însuma sute de milioane de euro.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

15 COMENTARII

 1. E rusinos ca dragnea isi marcheaza teritoriul p___i___sandu-se pe Maramures. Cand va crapa, eu o sa sarbatoresc. RIP dragnea.

 2. daca 1% din institutiile statului ar functiona, dracnea si familia lui, ar fi deja inchisi la Jilava. Cum am ajuns incat sa asteptam cu paine si sare un penal cu fata de impegat (fara a jigni oamenii care presteaza in realitate meseria)? Cum s-a ajuns ca un astfel de specimen sa fie condus cu coloana oficiala de catre cei pe care noi ii hranim atat de bine si anume militia?

 3. Mihai Eminescu a fost un observator atent al vremurile în care a trăit, iar politica l-a interesat într-un mod cu totul aparte, mai ales că a şi lucrat ca jurnalist politic vreme de mai mulţi ani. O serie de citate care i-au aparţinut poetului, despre politică şi politicienii anilor 1870-1880, conturează o imagine clară a acestui domeniu. La fel ca şi acum, mita, corupţia, „mizeria morală a populaţiei” făceau parte din peisajul urban.
  Mihai Eminescu ar fi de actualitate dacă ar scrie editoriale politice în zilele noastre.”Mizeria materială şi morală a populaţiei, destrăbălarea administraţiei, risipa banului public, cumulul, corupţia electorală, toate acestea n-au a face, la drept vorbind, cu cutări sau cutări principii de guvernamânt. Oricare ar fi guvernul şi oricare vederile sale supreme, corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică; oricare ar fi, pe de alta parte, religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulităţi venale, de oameni de nimic, pentru a guverna”.
  VEZI ŞI MIHAI EMINESCU ar câştiga peste 130.000 de euro pe an în 2014
  „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii”.

  „Legile noastre sunt străine; ele sunt făcute pentru un stadiu de evoluţiune socială care în Franţa a fost, la noi n-a fost încă”.
  „Din momentul în care luptele de partid au degenerat în România în lupta pentru existenţa zilnică, din momentul în care mii de interese private sunt legate de finanţe sau de căderea unui partid, nu mai poate fi vorba de neatârnarea politică a diferitelor grupuri care-şi dispută puterea statului. Din momentul în care interesul material de-a ajunge la putere precumpăneşte, o spunem cu părere de rău: lupta egală în ţară şi Parlament, nu mai e decât manipulul unor ambiţii personale, al unor apetituri, pe cât de nesăţioase, pe atât de vrednice de condamnat”.

  VEZI ŞI Generaţia Facebook i-a dat like lui Mihai Eminescu. Râzi cu lacrimi dacă citeşti mesajele pentru poet

  „Nu e vorba doar de reacţiune prin răsturnare, ci prin înlăturarea elementelor bolnave şi străine din viaţa noastră publică de către elementele sănătoase coalizate”.
  „În situaţiunea politică şi în condiţiunea civilă ce s-a croit familiei române prin noile legi se simte de toţi o stare de siluire şi o anomalie, cu toată organizaţiunea savantă a instituţiunilor, în toate raporturile sociale tradiţionale, încât am ajuns să nu credem în nimic stabil. Putem zice că nu este un singur om serios între noi, fie martor fie autor, în revoluţiunile ce ne-au agitat şi ne agită de treizeci de ani, care să creadă în stabilitatea stării de lucruri în care ne aflăm; nu este om care să nu se întrebe când o să se sfârşească această operă interminabilă deschimbări care divizează din ce în ce mai mult societatea noastră în tabere ostile”.

  „Moravurile publice, spiritul public la noi au luat o direcţiune foarte periculoasă şi partidul care ne guvernă de patru ani de zile a contribuit foarte mult a le altera. Dintr-un principiu tutelar, principiul egalităţii înaintea legii, s-a făcut o armă de război între clase; toate condiţiunile sociale s-au surpat şi s-au amestecat într-un fel de promiscuitate; tradiţiunile ţării s-au uitat cu totul; o clasă nouă guvernantă s-au ridicat, fără tradiţiuni şi fără autoritate, încât ţara cea mare, temeiul şi baza naţionalităţii noastre, nu-şi găseşte conştiinţa raporturilor politice cu cei ce o guvernă; drepturile politice nu mai sunt răsplata unui şir de servicii pe datini, ci un instrument de ambiţiune, de îndestulare a intereselor particulare. În locul sentimentului public dezinteresat avem pasiuni politice, în loc de opiniuni avem rivalităţi de ambiţii. Toleranţa pentru toate interesele cele mai vulgare şi cele mai de jos este morala ce distinge astăzi lumea politică la noi. Este adevărat că nu cruţăm a invoca numele patriei şi numele libertăţii, dar aceasta ca o ipocrizie mai mult şi ca o înlesnire pentru îndestularea intereselor private”.
  „Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”
  „În locul sentimentului public dezinteresat avem pasiuni politice, în loc de opiniuni avem rivalităţi de ambiţii”.

 4. Grigore, cati 101 participanti inghesuiti in 2 autocare supraetajate au fost la serbarea primirii lui Dracnea in Maramures cu oribilul tilu de haida ha la undeva?
  O fi de vina iarasi Chereches Catalin ca poporul nu participa, doar cativa scolari tinuti in soarele amiezii. E adevarat pt primar se aduna numai la o sueta intr-o zi de 8 Martie de exemplu, intr-o piateta, atata populatie cat pt astia din tot judetul sa-i primeasca pe birtasii de la centru.
  Cred si eu ca astia cu totii devin idioti de frustati fata de unul Chereches!!!!!
  Vai de ei prosti, ce sunt!

 5. Toti promit cand ajung aici,dupa ce pleaca…uita ce au promis.Acest judet nu poate supravietui cu un turism de subzistenta si cu un amarat de aeroport,care cel putin pana acum nu a aratat mai nimic.Nimic despre un eventual sprijin pentru a dezvolta industria.

 6. Hai zau,sute de milioane de euro?De asta nu e in stare Zetea pe cele 20 de ha de la Lapusel sa faca ceva pt. a atrage investitori? Daca tot cerseste C.J-ul terenul din Farcasa,sa faca schimb cu cel de la Lapusel,ca poate reuseste primarul din Farcasa sa mai aduca un investitor in zona.

 7. Pai PSD-ul a dat liber la programul Prima PAdure Taiata.Rusine ca dispare protectia impotriva defrisarilor,sa speram totusi ca nu se va promulga legea.

 8. Padurea ati defrisat-o…. Ok. Dar de terminat cand terminati amaratul asta de aeroport ? Parca ati construi Otopeni 2…. Citeam in stiri mai vechi ca vreti sa fie operational din mai…. Care mai ? 2019 ? 2020 ? Ca la cum arata sambata n-are nicio sansa pe 2018… Nu mai zic de 2017.

  • Povesti psd-iste,in realitate sunt la fel de impiedicati ca pnl-istii,pmp-istii,etc.Nu a avut noroc judetul asta la barbati adevarati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.